Τεστ Προσδιορισμού Φύλου | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Τεστ Προσδιορισμού Φύλου

Αγοράκι ή κοριτσάκι;

Πολλοί γονείς έχουν έντονη επιθυμία να μάθουν όσο το δυνατόν συντομότερα εάν το μωρό που περιμένουν είναι αγόρι ή κορίτσι. Η πρωτοποριακή αυτή εξέταση διενεργείται πλέον και στην Ελλάδα παρέχοντας αυτή την πληροφορία από την 7η εβδομάδα της κύησης, με πλήρη αξιοπιστία και εγκυρότητα.

Πού βασίζεται η εξέταση;

Η εξέταση αυτή λειτουργεί ανιχνεύοντας το εμβρυϊκό DNA το οποίο βρίσκεται φυσιολογικά στο αίμα της μητέρας, καθώς κύτταρα του εμβρύου περνούν στην κυκλοφορία της. Αυτό που ανιχνεύει είναι το ειδικό για τα άρρενα έμβρυα χρωμόσωμα Υ. Εάν ανιχνευθεί το χρωμόσωμα Υ, το έμβρυο είναι αγόρι. Εάν όχι, είναι κορίτσι.

Είναι όλες οι έγκυοι κατάλληλες;

Εάν μια γυναίκα είναι έγκυος 7 εβδομάδων, με βάση την ημερολογιακή ηλικία κύησης (από την 1η ημέρα της τελευταίας περιόδου), είναι κατάλληλη για τη χρήση της εξέτασης Pink or Blue.

Πώς γίνεται η εξέταση;

Το μόνο που απαιτείται για την εξέταση είναι ένα δείγμα αίματος της μητέρας (2,5ml). Αυτό μπορεί να ληφθεί είτε στο γυναικολογικό ιατρείο είτε σε συνεργαζόμενο διαγνωστικό κέντρο ή κλινική. Δεν απαιτούνται ειδικές συνθήκες λήψης, πέραν της εφαρμογής μέτρων αποστείρωσης όπως σε οποιαδήποτε αιμοληψία. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αποστέλλονται στον γιατρό, στο διαγνωστικό κέντρο ή στην κλινική εντός 4 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του δείγματος.

Έχει απόλυτη επιτυχία;

Η εξέταση Pink or Blue διαθέτει ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95% για τον καθορισμό του φύλου.

Το περίπου 5% ψευδών αποτελεσμάτων της εξέτασης Pink or Blue αφορά κυρίως σπάνιες περιπτώσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ψευδές αποτέλεσμα, όπως μια αποβολή ή τεχνητή διακοπή κύησης εντός των προηγούμενων 6 μηνών, μια μετάγγιση αίματος στη μητέρα ή παραγωγών αυτού εντός του προηγούμενου έτους, ή σπανιότερα, η έναρξη της κύησης σε δίδυμα έμβρυα και η συγχώνευσή τους στη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, του ενός εξ' αυτών. Στην ατυχή περίπτωση μιας λανθασμένης πρόβλεψης, η εταιρεία δεσμεύεται πάντως να επιστρέφει στην ενδιαφορόμενη όλο το ποσό.

Τί γίνεται σε περίπτωση πολύδυμης κύησης;

Η εξέταση Pink or Blue μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε πολύδυμη κύηση. Στην περίπτωση αυτή δεν θα καθορίσει τον αριθμό των αγοριών ή κοριτσιών που κυοφορούνται, αλλά από τη στιγμή που ανιχνεύει την παρουσία χρωμοσώματος Υ, θα δώσει την πληροφορία εάν η κύηση περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα αγόρι ή όχι.

Ποιο το πλεονέκτημα της εξέτασης Pink or Blue;

Η εξέταση αυτή φυσικά δεν υποκαθιστά το υπερηχογράφημα ή οποιαδήποτε άλλη εξέταση. Τα υπερηχογραφήματα κύησης, ως γνωστόν, χρησιμοποιούνται κυρίως για διαγνωστικούς σκοπούς και δευτερευόντως για τον έλεγχο φύλου του εμβρύου. Από την άλλη, ένα υπερηχογράφημα δεν είναι πάντα ακριβές στον καθορισμό του φύλου του εμβρύου και δεν μπορεί να δώσει αυτή την απάντηση πριν από τους 4-6 μήνες της κύησης. Έτσι εάν το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός του φύλου, η εξέταση Pink or Blue αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θάνο Παράσχο στα τηλέφωνα +(30) 210 6774104 και +(30) 697 3000432 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN