Υποβοηθούμενη εκκόλαψη στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Υποβοηθούμενη εκκόλαψη στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Ποιος πρέπει να υποβληθεί σε υποβοηθούμενη εκκόλαψη;

Οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες ενδείξεις για υποβοηθούμενη εκκόλαψη σε περίπτωση εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι οι εξής:

  • Ηλικία: ζευγάρια που επιχειρούν εξωσωματική γονιμοποίηση ενώ η ηλικία της συντρόφου είναι άνω των 37 ετών
  • Ποιότητα και ποσότητα των ωαρίων: γυναίκες στις οποίες τα επίπεδα της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH) την τρίτη ημέρα είναι αυξημένα
  • Ποιότητα εμβρύου: ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση και έχουν έμβρυα χαμηλής ποιότητας (υπερβολική κλασματοποίηση ή αργός ρυθμός κυτταρικής διαίρεσης)
  • Παράγοντας ζώνης: ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση με έμβρυα με χοντρό εξωτερικό περίβλημα (διάφανη ζώνη)
  • Προηγούμενες αποτυχίες: ζευγάρια που επιχειρούν εξωσωματική γονιμοποίηση, αφού έχουν ήδη κάνει έναν ή περισσότερους αποτυχημένους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Στη δική μας κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης χρησιμοποιούμε την υποβοηθούμενη εκκόλαψη σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, γιατί θεωρούμε ότι αυξάνει τα ποσοστά εγκυμοσύνης και τοκετού.

Πώς πραγματοποιείται η υποβοηθούμενη εκκόλαψη;

Το έμβρυο συγκρατείται με μια ειδική πιπέτα συγκράτησης.

Μια πολύ λεπτή, κενή βελόνα χρησιμοποιείται για να εξάγει ένα όξινο διάλυμα έναντι του εξωτερικού «κελύφους» (διάφανη ζώνη) του εμβρύου.

Πραγματοποιείται στο κέλυφος μια μικρή τρύπα μετά από την πέψη του με το όξινο διάλυμα.

Στη συνέχεια, το έμβρυο ξεπλένεται και τοποθετείται πάλι στην καλλιέργεια, στον ειδικό κλίβανο.

Η διαδικασία της εμβρυομεταφοράς πραγματοποιείται σύντομα μετά τη διαδικασία εκκόλαψης. Με την εμβρυομεταφορά τοποθετούνται τα έμβρυα στη μήτρα της γυναίκας, όπου, αν όλα πάνε καλά, θα εμφυτευθούν και θα αναπτυχθούν, ώστε να καταλήξουν στη γέννηση ζώντος νεογνού.

Δημοσιευμένες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ποσοστά εγκυμοσύνης στις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης με υποβοηθούμενη εκκόλαψη είναι υψηλότερα απ’ ό,τι στην εξωσωματική γονιμοποίηση χωρίς υποβοηθούμενη εκκόλαψη. Στη δική μας κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχει σημειωθεί βελτίωση στα ποσοστά εμβρυϊκής εμφύτευσης και εγκυμοσύνης με τη χρήση της υποβοηθούμενης εκκόλαψης. Προφανώς, αυτό το όφελος δεν παρατηρείται σε όλα τα προγράμματα εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Είναι πιθανό, σε ένα πρόγραμμα, να βλαβούν τα έμβρυα με την εκκόλαψη και να μειωθούν τα ποσοστά εγκυμοσύνης. Έτσι, όταν γίνεται υποβοηθούμενη εκκόλαψη, επιβάλλεται να πραγματοποιείται με εξειδικευμένο τρόπο από κατάλληλα εκπαιδευμένους εμβρυολόγους.

Τα πραγματικά ποσοστά εγκυμοσύνης και γέννησης ζώντος νεογνού που παρατηρούνται σε κάθε κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης ποικίλλουν ανάλογα με τη χρησιμοποιούμενη τεχνική εκκόλαψης, τη συνολική ποιότητα του εργαστηρίου, την ικανότητα του προσωπικού που πραγματοποιεί την εκκόλαψη, τις εμβρυομεταφορικές δεξιότητες του γιατρού και άλλους παράγοντες.

Πόσο μπορεί να βοηθήσει η μέθοδος της Υποβοηθούμενης Εκκόλαψης στη δική σας περίπτωση;

Συμβουλευθείτε Δωρεάν τον Ειδικό Γονιμότητας Θάνο Παράσχο εδώ!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού