Συνεχίζεις τον θηλασμό του πρώτου παιδιού όταν είσαι έγκυος στο δεύτερο;

Συνεχίζεις τον θηλασμό του πρώτου παιδιού όταν είσαι έγκυος στο δεύτερο;

Το πρώτο μου παιδί γεννήθηκε όταν είχα μπει στην 37η εβδομάδα και κάτι μέρες και το βάρος του ήταν καλό, 2990, αλλά το φτάσαμε 4 κιλά στις 40 μέρες. Θηλάζουμε, όχι ξένο γάλα!

Τώρα έχω 2η εγκυμοσύνη, στον 2ο μήνα και κάποιες μου είπαν να σταματήσω να το θηλάζω, επειδή θα αλλάξει η γεύση στο γάλα. Μια και πιστεύω όμως στον θηλασμό, συμβουλεύτηκα αμέσως τη μαία του κ. Παράσχου, την Σοφία Σιγανού, που είναι φαν του θηλασμού.

Πρώτα πήρα τον γιατρό να κλείσω ραντεβού και μετά πήρα την κ. Σιγανού: «Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι είμαι έγκυος, Σοφία. Πρέπει να σταματήσω να θηλάζω»;

Η Σοφία μου είπε ότι αυτά είναι βλακείες: «Επ’ ουδενί μην διανοηθείς να σταματήσεις τον θηλασμό του παιδιού. Έχω παραδείγματα, αλλιώς δεν θα σου το έλεγα. Σου λέω, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Και εφόσον δεν υπήρχε και κάποιο άλλο πρόβλημα στη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης, για να είμαι κάπως ιδιαίτερα προσεκτική, γι’ αυτό δεν βρίσκω τον λόγο να μην συνεχίσω να θηλάζω.

Η Σοφία, ειδικά στο θέμα του θηλασμού, με βοήθησε στο μαιευτήριο πάρα πολύ. Η  μία μου έλεγε δεν έχεις γάλα, δεν μπορείς να θηλάσεις. Η άλλη μου έλεγε να προσπαθήσω. Η Σιγανού μου έλεγε «Υπομονή, να ηρεμήσεις και θα τα βρεις μόνη σου». Και όντως με το που πήγα σπίτι, όλα τακτοποιήθηκαν μια χαρά.

Είχα φτάσει στο σημείο να πιέζω το στήθος μου με το θήλαστρο μέχρι που έβγαινε αίμα αλλά γάλα καθόλου. Είχε πληγώσει το στήθος και δεν μπορούσα να την θηλάσω. Και ήρθε η Σοφία και μου έφερε το μαγικό βαλσαμέλαιο.

Μέσα σε 2 ώρες είχα θηλάσει την μικρή!

 

 

Νίκη Δ.
Ελλάδα
Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!
Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.