Παρών στον Τοκετό της Γυναίκας μου – Πώς αποφύγαμε τη βεντούζα

Παρών στον Τοκετό της Γυναίκας μου – Πώς αποφύγαμε τη βεντούζα

Ήμουνα μέσα στη γέννα. Είμαι μηχανικός. Είδα ένα πολύ σοβαρό “μηχανολογικό” πρόβλημα στη γέννα. Το πιτσιρίκι κοίταζε τα άστρα. Έβγαινε με το κεφάλι πάνω. Το κεφάλι πρέπει να είναι προς τα κάτω όταν βγαίνει. Είχε περάσει πια το κεφαλάκι έξω. Δεν γινόταν να κάνει πια καισαρική. Όταν πάει να βγει αλλιώς το κεφάλι του μωρού, αυτό “μηχανολογικά” δεν ταιριάζει.

Ο Θάνος (ο Μαιευτήρας Θάνος Παράσχος) το έλυσε το πρόβλημα με μια ταχύτατη επέμβασή του με λαβίδα. Τράβηξε τη μικρή με λαβίδα. Αποτέλεσμα; Ένα μικρό σημαδάκι μόνο, που την άλλη μέρα είχα εξαφανιστεί. Τα κατάφερε κι αποφύγαμε τη βεντούζα. Αυτός ήξερε. Εν ριπή οφθαλμού ήξερε τι πρέπει να κάνει και το έκανε. Όλα είχαν τελειώσει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ίσα που πρόλαβα να πω: «Θάνο, θ’ αντέξει το κεφάλι του μωρού (εννοώντας, αν θα πάθει κάποια ζημιά με τη λαβίδα)».
Κι εκείνος μου λέει πολύ άνετα: «Πιο πολύ αντέχει το κεφάλι του μωρού μ’ αυτό που κάνω από το δικό σου!»

Σε δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει.

Έχω ένα θαυμασμό για αυτόν τον άνθρωπο, γενικά. Σε όλα του είναι άψογος. Η απόλυτη ιατρική επέμβαση την ώρα που χρειάζεται ο γιατρός. Ο γιατρός επί το έργο.

Απίστευτο πώς σε φροντίζει και μετά. Την ίδια μέρα ήρθε στο δωμάτιο, δεν το άφησε στις μαίες, όπως έβλεπα στις άλλες γυναίκες που είχαν γεννήσει. Ήρθε προσωπικά στο κρεβάτι της γυναίκας μου και κοίταξε αν είναι όλα εντάξει. Ίσως είναι λεπτομέρειες, όμως μετράνε σε αυτές τις στιγμές. Δεν είναι μόνο μαιευτήρας, είναι και άνθρωπος. Υπάρχουν κι άλλοι γυναικολόγοι και μαιευτήρες, που είναι καλοί γιατροί, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα!

Γιώργος Λογοθέτης

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!