Βιταμίνη D για Καλύτερη Απορρόφηση Ασβεστίου | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Βιταμίνη D για Καλύτερη Απορρόφηση Ασβεστίου

Έλλειψη βιταμίνης D παρατηρείται σε μεγάλο ποσοστό στους κατοίκους των πόλεων, παρά την ηλιοφάνεια στη χώρα μας, κυρίως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το ποσοστό έλλειψης της βιταμίνης D στην Ελλάδα σε άτομα μεγαλύτερα των 65 ετών υπερβαίνει το 70% στις αστικές περιοχές. Παράλληλα, μόνο το 18% των Ελλήνων καταναλώνει καθημερινά τις ποσότητες ασβεστίου που χρειάζεται για να αναπτύξει και να διατηρήσει γερό σκελετό, ενώ περίπου το 37% των παιδιών 10-15 ετών προσλαμβάνει καθημερινά μόνο το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Τα οστά είναι η φυσική αποθήκη ασβεστίου του οργανισμού. Το ασβέστιο είναι βασικό μέταλλο, το οποίο δεν μπορεί να παραχθεί από τον ίδιο τον οργανισμό κι επομένως η τακτική καθημερινή λήψη του μέσω της διατροφής είναι απαραίτητη. Όταν ο οργανισμός δεν λαμβάνει αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή του τότε προμηθεύεται ασβέστιο από τα οστά. Έτσι τα οστά γίνονται εύθραυστα και χάνουν την ευλυγισία τους. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για όλους τους ενήλικους, άνδρες και γυναίκες. Η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενήλικες είναι 800 mg.

Επίσης, οι ανάγκες σε ασβέστιο και βιταμίνη D είναι πολύ σημαντικές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην εμμηνόπαυση και τη μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο το ασβέστιο και η Βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των οστών σε αυτήν την περίοδο της ζωής. Η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου. Το ασβέστιο μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης. Τέλος, λοιπόν, οι υποθερμιδικές δίαιτες. Σημαντική βοήθεια μπορούν να προσφέρουν τα συμπληρώματα διατροφής ασβεστίου με βιταμίνη D, όταν δεν γίνεται επαρκής πρόσληψη μέσω διατροφής. Κάθε δισκίο 600 mg ασβεστίου αντιστοιχεί σε 500 ml αγελαδινού γάλακτος.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN