Στάσεις και Κινήσεις για τον Τοκετό | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Στάσεις και Κινήσεις για τον Τοκετό

Δείτε την κάλυψη του ΙΑΣΩ από το ταμείο σας!

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ και ΟΡΘΙΑ ΣΤΑΣΗ

Τι προσφέρει: Οι συσπάσεις της μήτρας γίνονται πιο αποτελεσματικές στην ολοκλήρωση της διαστολή λόγω της συνεργικής δράσης της βαρύτητας κατά την διάρκεια του περπατήματος και όλων των όρθιων θέσεων. Η αίσθηση του πόνου σε κάθε ωδίνα είναι συγκριτικά πιο μικρής εντάσεως, αυτό κάνει τις ωδίνες πιο ανεκτές και δίνει την δυνατότητα καλύτερου αυτοελέγχου αλλά και μεγαλύτερης ελευθερίας κινήσεων. Επιταχύνεται η εξέλιξη της διαστολής του τραχήλου και της καθόδου του εμβρύου και έτσι οι ωδίνες γίνονται πιο αποτελεσματικές. Η κίνηση προκαλεί αλλαγές στις αρθρώσεις της λεκάνης που ενθαρρύνουν τη στροφή και την κάθοδο του μωρού. Επιταχύνει τον τοκετό αν η γυναίκα ήταν προηγουμένως ξαπλωμένη. Στη διάρκεια του 2ου σταδίου, μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για εξώθηση.

ΟΡΘΙΑ ΓΕΡΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ

Προσφέρει τα ίδια με την όρθια θέση και επιπλέον ανακουφίζεται ο πόνος της μέσης. Αυτή η στάση προσφέρεται για μασάζ στη μέση της επιτόκου.

ΟΡΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΓΟΝΑΤΟ ΣΕ ΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙ

Κατά τη διάρκεια των συστολών, επαναλαμβάνει κάμψεις των γοφών και του γόνατου προς το ίδιο πλάι, ανά 5 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να αισθάνεται τράβηγμα στο εσωτερικό μέρος αυτού του μηρού. Ποιο πόδι θα τοποθετήσει η γυναίκα στην καρέκλα, και προς τα πού θα κάνει τις κάμψεις, εξαρτάται από τη θέση του ινίου του μωρού. Αν αυτό δεν είναι γνωστό, όπου νιώθει πιο άνετα. Ο σύντροφος την βοηθάει να ισορροπήσει.

Τι προσφέρει: Ανοίγει την λεκάνη προς την πλευρά που κάνει τις κάμψεις. Ενθαρρύνει τη στροφή του μωρού, όταν βρίσκεται σε οπίσθια θέση. Μπορεί να γίνει και ενώ είναι γονατισμένη.

ΟΡΘΙΑ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ή ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΑΡΓΑ

Η επίτοκος γυναίκα αγκαλιάζει το σύντροφο γύρω από το λαιμό, ή αφήνει τα χέρια της χαλαρά στο πλάι, με το κεφάλι της να ακουμπάει στον ώμο ή στο στήθος του. Ο σύντροφος συγκρατεί την γυναίκα με τα χέρια ενωμένα στην πλάτη της, έχοντας περάσει τα μπράτσα του κάτω από τις μασχάλες της.

Τι προσφέρει: Ίδια με την όρθια και επιπλέον. Η κίνηση προκαλεί αλλαγές στις αρθρώσεις της λεκάνης που ενθαρρύνουν τη στροφή και την κάθοδο του μωρού. Η αγκαλιά κάποιου που αγαπάμε προσφέρει ευεξία. Ο ρυθμός και η μουσική ανακουφίζουν. Ο σύντροφος μπορεί να πιέσει τα επώδυνα σημεία της πλάτης ή της μέσης.

ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΥΠΤΙΑ ΘΕΣΗ - ΑΝΑΣΚΕΛΑ

ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΠΛΑΓΙΑ ΘΕΣΗ

Πολλές γυναίκες προτιμούν αυτή την θέση σαν μια μεταβατική στάση που ξεκουράζει και δίνει την ευκαιρία να κάνουμε στην γυναίκα μασάζ στους μύες της πλάτης . Επίσης βοηθάει στην στροφή της κεφαλής του παιδιού και την καλύτερη κάθοδο πράγμα που βελτιώνει την εξέλιξη του τοκετού.

ΒΑΘΥ ΚΑΘΙΣΜΑ

Στο βαθύ κάθισμα βοηθά πολύ ένα μικρό σκαμνάκι, ώστε να είναι πιο ξεκούραστη αυτή η στάση, επίσης η γυναίκα μπορεί να καθίσει στηριζόμενη στα γόνατα του συντρόφου της ενώ αυτός είναι καθισμένος σε μία καρέκλα. Η θέση αυτή επίσης μπορεί πολύ καλά να βολεύει μια γυναίκα να την βολεύει να την εφαρμόζει καθισμένη στην λεκάνη της τουαλέτας όπου μπορεί με ηρεμία να ουρήσει. Σε αυτή την στάση ανοίγοντας λίγο τα πόδια και σκύβοντας μπροστά ή όπως αισθάνεται καλύτερα η γυναίκα χαλαρώνουν οι μύες στην μέση και όλη την πλάτη με αποτέλεσμα να βελτιώνονται οι ενοχλήσεις κατα την διάρκεια των ωδίνων.

ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ

Πολλές γυναίκες αισθάνονται την ανάγκη κάποια στιγμή να πάρουν γονατιστή θέση γιατί αυτό φαίνεται να απαλύνει τις ενοχλήσεις εμείς θα σας συστήσουμε σε αυτή την θέση να χρησιμοποιήσετε κάποια μαξιλάρια για να προστατέψετε τα γόνατα σας και αν σας βοηθάει προσπαθήστε να κρατήστε την σπονδυλική στήλη σε κατακόρυφη θέση.

ΟΚΛΑΔΟΝ

ΓΟΝΑΤΟΑΓΚΩΝΙΑΙΑ ΘΕΣΗ (ΓΑΤΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ)

ΕΜΒΡΥΪΚΗ ΘΕΣΗ

Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία θέσεων και φυσικά εμείς συνεργαζόμαστε μαζί σας για να σας βοηθήσουμε να αισθανθείτε πιο καλά.

Συμβουθευθείτε την έμπειρη Μαία του Γυναικολόγου Θάνου Παράσχου!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θάνο Παράσχο στα τηλέφωνα +(30) 210 6774104 και +(30) 697 3000432 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN