Κράτηση Σπέρματος Δότη

Κράτηση Σπέρματος Δότη

Κάντε κράτηση σπέρματος δότη, μη ρισκάρετε να αλλάξετε δότη στη μέση ενός προγράμματος θεραπείας. Διασφαλίστε ότι τα παιδιά σας θα είναι γενετικά αδέρφια.

Αφού επιλέξετε το δότη θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι το σπέρμα του δεν θα έχει εξαντληθεί στα μέσα της θεραπευτικής διαδικασίας στην οποία θα υποβληθείτε. Για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη απαιτούνται κατά μέσο όρο 5-6 κύκλοι θεραπείας. Επομένως, συνίσταται να γίνεται κράτηση επαρκούς ποσότητας σωληναρίων πριν την έναρξη της θεραπείας.

Αφού γεννήσετε το πρώτο σας παιδί, ίσως να θελήσετε να αποκτήσετε και άλλα παιδιά. Η ερώτηση εδώ είναι εάν είναι δυνατό να λάβετε σπέρμα από τον ίδιο δότη. Συνήθως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, επειδή το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη θα έχει εξαντληθεί μέχρι εκέινη την ώρα.

Τα οφέλη από τη χρήση σπέρματος από τον ίδιο δότη για μελλοντικές κυήσεις είναι προφανή:

  • Τα παιδιά θα σχετίζονται γενετικά 100% και, επομένως, θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

  • Ο δότης ήταν επιτυχημένος. Μείνατε έγγυος με χρήση του σπέρματος του συγκεκριμένου δότη. Δεν συμβαίνει να ταιριάζουν βιολογικά όλοι οι δότες με όλους τους δέκτες και να καταλήγουμε σε εγκυμοσύνη. Θα γνωρίζετε τι θα έχετε να περιμένετε.

  • Κάποια παιδιά ίσως να αναπτύξουν αργότερα στη ζωή τους προβλήματα ταυτότητας, εάν μάθουν ότι η γονιμοποίηση έγινε με σπέρμα δότη. Ωστόσο, θα ήταν σίγουρα καλύτερο για αυτά το να σχετίζονται γενετικά σε ποσοστό 100% με τους αδερφούς ή τις αδερφές τους.

Για να αποφύγετε και τις δύο προαναφερθείσες καταστάσεις, συνιστάται να κάνετε κράτηση σπέρματος ήδη από την πρώτη φορά που θα κάνετε παραγγελία σπέρματος κάποιου συγκεκριμένου δότη ή το αργότερο μόλις επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις το προσωπικό μας θα αναλάβει να σας εξηγεί και να σας προσανατολίζει καθόλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής διαδικασίας πάνω σε θέματα που αφορούν την ποιότητα, την ποσότητα και την περίοδο αποθήκευσης του σπέρματος.

Δείτε και:

Χαρακτηριστικά Δότη - Έντυπο Γνωστοποίησης

Υπό συνθήκη Προσυμπτωματικός Έλεγχος Δότη

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Δότη

Ποιο είναι το Ποσοστό Κυήσεων με Χρήση Σπέρματος Δότη;

Τύποι Δοτών

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!
Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.