Ποιοι σας φροντίζουν στο ΕmBIO

Οι δικοί σας άνθρωποι στο Κέντρο Γονιμότητας

Χριστίνα Δελή (Εμβρυολόγος)

Είμαι στην κλινική τρία χρόνια περίπου και αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή μονάδα εξωσωματικής με δεκαπενταετή εμπειρία πάνω σε όλα τα προβλήματα υπογονιμότητας. Πρόκειται για μία από τις λίγες μονάδες εξωσωματικής που έχει πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων, τράπεζα σπέρματος και πραγματοποιεί vitrification. Αυτό που κάνει τη μονάδα ξεχωριστή είναι ότι το κάθε ζευγάρι έρχεται σε επαφή με μια συγκεκριμένη ομάδα ειδικών (γιατρός, μαία, εμβρυολόγος, ψυχολόγος) από την αρχή έως το τέλος της προσπάθειας. Με τον τρόπο αυτό το ζευγάρι αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια καθώς αντιμετωπίζεται από ειδικούς που έχουν πλήρη γνώση του ιστορικού τους και της προσπάθειάς τους, παρέχοντας τους τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνικές. Οι τεχνικές συνεχώς εξελίσσονται και μαζί με αυτές και εμείς.

Μαρία Ράπτη (Μαία Υπεύθυνη προγράμματος δωρεάς ωαρίων emBIO)

Έρχονται σε εμάς ασθενείς από όλο τον κόσμο για το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων που διαθέτουμε για πολλούς λόγους:

Έχουμε ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα προγράμματα δωρεάς ωαρίων. Οι δότριες είναι άμεσα διαθέσιμες και είναι όλες ελεγμένες από εμάς (γυναικολογικές εξετάσεις, γενετικός έλεγχος, ψυχολογικά τεστ). Θέλουμε οι ασθενείς μας να έχουν την καλύτερη δότρια για αυτούς.

Όταν ένα ζευγάρι επικοινωνήσει με την κλινική μας και θελήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμά μας τους μιλάω προσωπικά, απαντώ στις ερωτήσεις τους και τους δίνω όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να σιγουρευτούν ότι βρίσκονται στο καταλληλότερο μέρος για αυτούς. Μετά την επαφή τους με τον γυναικολόγο συναντούν την οργανώτρια του προγράμματος η οποία θα τους βοηθήσει σε κάθε βήμα της διαδικασίας (εξετάσεις, επιλογή δότριας, προγραμματισμό του κύκλου). Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ενημερώνουμε τα ζευγάρια για την πορεία της δότριας και τους δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες ώστε να νιώθουν ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο των διαδικασιών. Ξέρουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική φάση στη ζωή τους και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε απόφαση που πρέπει να πάρουν.

Η διαδικασία επιλογής της δότριας ωαρίων

Πολλές γυναίκες που αναζητούν μια δότρια ψάχνουν αρχικά τη δίδυμό τους. Μια δότρια με τα ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο ιστορικό, ίδια μόρφωση. Αυτό συχνά δημιουργεί προβλήματα. Μπορούμε να ταιριάξουμε χρώμα μαλλιών και ματιών και δέρματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρόκειται για το ίδιο άτομο. Συνήθως το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το γεγονός ότι οι γονείς δεν έχουν αποδεχτεί πλήρως τη δική τους δυσκολία να τεκνοποιήσουν. Είναι σημαντικό λοιπόν να επικεντρωθούν στα θετικά των δανεικών ωαρίων όπως η εμπειρία της κύησης, η χρήση σπέρματος του συζύγου, η απόκτηση παιδιού με φυσικό τρόπο. Κατά την επιλογή της δότριας συνιστώ στα ζευγάρια να επιλέξουν 3 βασικά για αυτούς χαρακτηριστικά – στοιχεία που θα ήθελαν να βρουν στη δότρια. Συνήθως αναζητούν ένα ή δύο χαρακτηριστικά που είναι η μόρφωση και η υγεία. Πρέπει επίσης να θυμούνται ότι η γενετική δεν εξασφαλίζει πάντα το τι ακριβώς χαρακτηριστικά θα έχει το παιδί. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν παιδιά που δεν μοιάζουν με τους γονείς τους και αυτό θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό. Το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων είναι ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα. Συνήθως μετά από 1-2 κύκλους επιτυγχάνεται εγκυμοσύνη και οι προσπάθειες όλων αναγνωρίζονται. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να αποκτήσει κάποιος οικογένεια.

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματός μας είναι ότι στεγάζεται σε ένα ιδιόκτητο ιατρικό κέντρο αποκλειστικά αφιερωμένο στην υπογονιμότητα και στο ότι προσπαθούμε να ελέγχουμε τα πάντα προσωπικά. Εμείς επιλέγουμε τις δότριες, τις εξετάζουμε πλήρως και προσωπικά τις συνοδεύω σε κάθε ραντεβού στην κλινική μας. Κατά την διάρκεια του προγράμματος δένομαι συναισθηματικά με κάποιες από τις δότριες καθώς περνάμε πολύ χρόνο μαζί και γνωρίζει σταδιακά η μία την άλλη. Με τον τρόπο αυτό τις αισθάνομαι σαν οικογένεια, φίλες και όχι τόσο σαν μέρος της δουλειάς μου. Διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα γυναικών που θέλουν να γίνουν δότριες ωαρίων. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες θέλουν να γίνουν δότριες ωαρίων. Αρκετές γνωρίζουν κάποιον συγγενή ή φίλο που αντιμετώπιζε πρόβλημα γονιμότητας, γεγονός που τους ενέπνευσε να θέλουν να βοηθήσουν. Είναι ένα καταπληκτικό δώρο που τελικά τους ανταμείβει.

Εμπειρία δότριας ωαρίων στο ΕmBIO

«Αντιμετωπίστηκα από την ομάδα του emΒΙΟ με τρόπο φιλικό και εγκάρδιο. Η διαδικασία της θεραπείας δεν ανέτρεψε στο ελάχιστο το καθημερινό μου πρόγραμμα. Αντίθετα το προσωπικό και οι γιατροί της μονάδας προσπάθησαν να με εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήταν μια συγκινητική εμπειρία και αντιλήφθηκα ότι το κίνητρο της ομάδας ήταν και είναι το ενδιαφέρον της για τους ασθενείς και την εκπλήρωση του πολυπόθητου στόχου τους.»

Φωτεινή Δεσίκου (Μαία Προϊσταμένη Χειρουργείου emBIO IVF)

Εργάζομαι εδώ περίπου 12 χρόνια και δεν έχω δουλέψει με ανθρώπους πιο παθιασμένους με τη δουλειά τους. Είμαι περήφανη για τους συναδέλφους μου καθώς όλοι τους (γιατροί, νοσηλεύτριες-μαίες, ψυχολόγοι) είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι και το σημαντικότερο είναι αφοσιωμένοι και νοιάζονται πραγματικά για τους ασθενείς τους. Σαν ασθενής στην κλινική μας θα έρθετε για την αρχική συμβουλευτική κατά την οποία αφού συμπληρώσετε κάποια στοιχεία και δώσετε ένα σύντομο ιστορικό θα μιλήσετε με το γιατρό σας για περίπου μια ώρα και στη συνέχεια θα γνωρίσετε τη νοσοκόμα σας. Αυτή θα σας ενημερώσει και θα σας εξηγήσει τις εξετάσεις και τη θεραπεία που προτείνει ο γιατρός σας και θα σας δώσει μία λίστα με όσα θα ακολουθήσουν. Στην κλινική μας προσπαθούμε να συνδυάσουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα: την άρτια υποστήριξη (καταπληκτικούς γιατρούς και αφοσιωμένους εμβρυολόγους) και τη ζεστασιά. Είναι μια εξαιρετικά προσωπική εμπειρία και θέλουμε οι ασθενείς μας να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε καλά χέρια. Η προσωπική μου ανταμοιβή είναι η ευχαρίστηση που νιώθω όταν βοηθάω στη δημιουργία ή την αύξηση των μελών μιας οικογένειας.

Κωνσταντίνα Κατρανιά (Διευθύντρια εμβρυολογικού εργαστηρίου emBIO)

Η κλινική είναι ένα ξεχωριστό μέρος με μοναδική εμπειρία σε θέματα υπογονιμότητας και γενετικής. Οι ασθενείς έχουν άμεση πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνει: διάγνωση και θεραπεία υπογονιμότητας, IVF, δωρεά ωαρίων, τράπεζα σπέρματος και προεμφυτευτική διάγνωση (PGD) γενετικών ανωμαλιών. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται μέσα στην ίδια τη μονάδα μας, γεγονός που διευκολύνει τους ασθενείς και αυξάνει την ποιότητα των παροχών καθώς μπορούμε να επιβλέπουμε και να ελέγχουμε κάθε στάδιο της διαδικασίας που περνάει ο ασθενής. Το προσωπικό είναι μια ζεστή ομάδα ανθρώπων που συμπονούν και ενδιαφέρονται πραγματικά για τα ζευγάρια. Είμαι υπερήφανη που δουλεύω σε μια κλινική που είναι άρτια καταρτισμένη επιστημονικά και ταυτόχρονα παρέχει την απαιτούμενη προσοχή σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Μας εμπιστεύονται ασθενείς από όλο τον κόσμο και κάνουμε ότι μπορούμε για να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς, καθώς μας δίνουν την δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε μια τόσο προσωπική πτυχή της ζωής τους όπως η δημιουργία οικογένειας.

Η μονάδα μας προσφέρει διαγνωστικό τεστ τα τελευταία 5 χρόνια. Με τη μέθοδο αυτή αφαιρώντας ένα κύτταρο από τα έμβρυα που έχουν δημιουργηθεί με την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είμαστε σε θέση να διαγνώσουμε χρωμοσωμικές και γενετικές ανωμαλίες, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την γέννηση ενός υγιούς παιδιού. Η διαδικασία της εξέτασης πραγματοποιείται εξολοκλήρου στην μονάδα μας από άριστους εμβρυολόγους και γενετιστές. Καθημερινά αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα της διαγνωστικής μεθόδου καθώς αναγνωρίζουμε την δραματική επίδραση μιας γενετικής-χρωμοσωμικής ασθένειας στη ζωή των οικογενειών.

Λίλυ Γεωργουλάκου (Εμβρυολόγος - Σύμβουλος Γενετικής)

Τα πλεονεκτήματα του Προγεννητικού Ελέγχου

Η μονάδα μας προσφέρει προγεννητικό έλεγχο σε όλες τις γυναίκες που εγκυμονούν ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να εκτιμήσουμε τις πιθανότητες κινδύνου για μια εγκυμοσύνη συνδυάζοντας την ηλικία της γυναίκας, αιματολογικές εξετάσεις και υπερηχογραφικούς ελέγχους κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Με αυτό τον τρόπο η εγκυμονούσα είναι πλήρως ενημερωμένη για την υγεία του εμβρύου και τις πιθανότητες κινδύνου για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Σε κάθε θεραπεία γονιμότητας που κάνετε στο EmBIO έχετε τη δική σας Ομάδα Προσωπικής Φροντίδας.

Ρωτήστε μας ό,τι θέλετε για τη δική σας θεραπεία γονιμότητας στο EmBIO

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN