Αναισθησία στην ωοληψία | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Αναισθησία στην ωοληψία

Ελεγχος πριν την αναισθησια

Η διαδικασία της ωοληψίας, περιλαμβάνει μια ελαφριά αναισθησία διάρκειας 15 λεπτών και είναι εντελώς ανώδυνη.

Η διαδικασία της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης αφορα την ωοληψία, τη γονιμοποίηση και την εμφύτευση των ωαρίων (εμβρυομεταφορά). Η ωοληψία και σε μερικές περιπτώσεις η εμβρυομεταφορά, γίνονται υπό αναισθησία.

Ο αναισθησιολόγος τοποθετεί ενα μικρο φλεβοκαθετηρα από την οποία δίδονται φάρμακα που προκαλούν ύπνο, αναλγησία, ενώ υποβοηθά την αναπνοή με ασκό και μάσκα και παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία της γυναίκας.

Στο Εμβιο γίνεται προεγχειρητικά καρδιογράφημα και εκτίμηση από καρδιολόγο για τον αποκλεισμό αδιάγνωστων παθήσεων της καρδιάς και καλύτερο σχεδιασμό του αναισθησιολογικού πλάνου.

Η γυναίκα που θα υποβληθεί σε αναισθησία πρέπει να τηρεί αυστηρά ορισμένες οδηγίες:

"Άδειο στομάχι": Τελευταίο γεύμα πρεπει να είναι ελαφρύ και να λαμβάνεται νωρίς το προηγούμενο βράδυ. Μπορει να πινει νερό και διαυγή υγρά μέχρι τις 12 μ.μ. Το πρωί του χειρουργείου δεν επιτρέπεται «τίποτα από το στόμα» εκτός αν ακολουθείται κάποια συστηματική φαρμακευτική αγωγή (κυρίως αντιυπερτασικά και αντιαρρυθμικά) θα πρεπει να λαμβάνονται με μια μικρή γουλιά νερό. Αυτό επιβάλλεται γιατί η διαδικασία της αναισθησίας καταργεί τα αντανακλαστικά που προστατεύουν τον αεραγωγό από αναγωγή και εισρόφηση. Αν αυτό συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε χημική πνευμονία και άλλες σοβαρές επιπλοκές. Ακόμα και μια τσίχλα, καραμέλα ή "κάποιες γουλιές καφέ" προκαλούν έκκριση γαστρικού οξέος από το στομάχι και αυξάνουν πολύ τον κίνδυνο αυτής της επιπλοκής.

"Όχι κάπνισμα": Το πρωί του χειρουργείου είναι πολύ σημαντικό να μην γίνει χρήση καπνού. Το κάπνισμα αυξάνει την ευερεθιστότητα του αεραγωγού και προδιαθέτει σε αυξημένες βρογχικές εκκρίσεις και βρογχόσπασμο. Ακόμη καλύτερα θα ήταν 24ωρη αποχή από το κάπνισμα που θα βελτίωνε κατα πολύ την ικανότητα δέσμευσης του οξυγόνου από το αίμα.

"Όχι βαμμένα νύχια - βαρύ μακιγιάζ": Το παλμικό οξυμετρο που τοποθετείται στο δάχτυλο του χεριού και αποτελεί μια μέθοδο διεγχειρητικής παρακολούθησης της οξυγόνωσης εμποδίζεται από χρωστικές στα νύχια. Το βαρύ μακιγιάζ δυσχεραίνει την κλινική εκτίμηση του επαρκούς αερισμού από το χρώμα του δέρματος.

"Οχι κολωνιες και αρωματα" είναι τοξικά για τα έμβρυα.

Ο αναισθησιολόγος σας το πρωί θα ρωτήσει αν έχουν τηρηθεί αυτές τις οδηγίες, καθώς και πληροφορίες για αλλεργίες, άλλα προβλήματα υγείας και τυχόν κινητές ή αφαιρούμενες οδοντοστοιχίες.

Μετά το τέλος της διαδικασίας η γυναίκα παραμένει στην ανάνηψη, ένα χώρο δίπλα στο χειρουργείο με νοσηλευτική φροντίδα, όπου θα αντιμετωπισθούν τυχόν άλγος ή μετεγχειρητική ναυτία που αποτελεί συχνή παρενέργεια της αναισθησίας και μέχρι να ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις της, ώστε να μπορεί να αναχωρήσει με ασφάλεια. να το συνδεσετε με φωτο ανανηψης.

Απαραίτητο είναι να υπάρχει κάποιος συνοδός καθώς η δυνατότητα για οδήγηση και άλλες δραστηριότητες που απαιτούν συντονισμό διαταράσσονται.

Επίσης, οι φακοί επαφής πρέπει να αφαιρούνται.

Με την τήρηση των απλών αυτών αρχών και την καλή συνεργασία με τον αναισθησιολόγο η επέμβαση θα είναι ανώδυνη εμπειρία και μια απλή διαδικασία που ευχόμαστε να στεφθεί και με απόλυτη επιτυχία.

Εδώ μπορείτε να δείτε τους χώρους της μονάδας μας

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού