O έλεγχος της ΑΜΗ (anti-Mullerian hormone) | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

O έλεγχος της ΑΜΗ (anti-Mullerian hormone)

Παρά το γεγονός ότι η ηλικία της δότριας αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την επιτυχία της εξωσωματικής με ωάρια δότριας, δεν έχουν βρεθεί δείκτες ορού χρήσιμοι στην πρόβλεψη της ποικιλομορφίας της ωοθηκικής απόκρισης σε ανεξάρτητες δότριες. Η anti-Mullerian ορμόνη, έχει χαρακτηριστεί ως ένας ακριβής δείκτης ωοθηκικής απόκρισης σε ασθενείς που υποβάλλονται σε IVF, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί σε δότριες. Στην παρούσα μελέτη, εξετάστηκαν οι συγκεντρώσεις της ΑΜΗ από 104 ανώνυμες δότριες, μεταξύ 21-32 ετών και συγκρίθηκαν οι παράμετροι του αποτελέσματος της εξωσωματικής.

Η ΑΜΗ συσχετίστηκε με διάφορες παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ωαρίων που συλλέχθηκαν, την αιχμή συγκέντρωσης της οιστραδιόλης και την ανάγκη μείωσης της δόσης της Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης προκειμένου να αποφευχθεί το σύνδρομο ωοθηκικής υπερδιέγερσης (ΟΗSS). Η ανάλυση των δεδομένων μπόρεσε να ταυτοποιήσει ένα ‘’κατώφλι’’, μία τιμή της ΑΜΗ η οποία εμφανίζει 70% ευαισθησία και 70% ειδικότητα όσον αφορά την πρόβλεψη ανάγκης ελάττωσης της δόσης Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης. Το ποσοστό εγκυμοσύνης ήταν 77% ανά λήπτρια και δεν παρουσίαζε συσχέτιση με τη συγκέντρωση της ΑΜΗ στις δότριες.

Όσον αφορά τις δότριες ωαρίων, η μέτρηση της ΑΜΗ φαίνεται να είναι περισσότερο χρήσιμη στον καθορισμό της ευαισθησίας της Συνθετικής Ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης προκειμένου να περιοριστούν τα συμπτώματα της ωοθηκικής υπερδιέγερσης.

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN