Δεν μένω έγκυος. Τι να κάνω;

Δεν μένω έγκυος. Τι να κάνω;

Είμαι 27 ετών και προσπαθώ να μείνω έγκυος. Έχω κάνει δύο αμβλώσεις και μια αποβολή. Είμαι τώρα παντρεμένη και θέλω απελπισμένα ένα μωρό. Προσπαθώ να μείνω έγκυος εδώ και περίπου έξι μήνες. Ο γιατρός μου λέει ότι κατά τη γνώμη του είναι πολύ νωρίς για μου κάνει εξετάσεις. Λέει ότι θα πρέπει να προσπαθήσω για ένα χρόνο, προτού να αρχίσω να κάνω εξετάσεις και να δοκιμάζω άλλες διαδικασίες. Κοντεύω να τρελαθώ. Ο σύζυγός μου θέλει να πάω σε άλλο γιατρό και να πω ψέματα ότι προσπαθούμε για πάνω από ένα χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσουν να μου δώσουν φάρμακα ή κάτι αντίστοιχο. Τι πιστεύετε;

Δεν θα σας συστήναμε να πείτε ψέματα στο γιατρό σας. Δεν έχετε κανένα λόγο να εμπιστευθείτε το γιατρό σας, εάν δεν σκοπεύετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Το να δώσετε παραπλανητικές πληροφορίες όχι μόνο είναι ανόητο, ίσως να είναι και επιβλαβές για την υγεία σας. Τα χάπια γονιμότητας δεν είναι όπως νομίζουν πολλά ζευγάρια η εύκολη προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων γονιμότητας που κάνει για όλες τις περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι μια «απερίσκεπτη» επίθεση στο πρόβλημα της υπογονιμότητάς σας με τη χρήση μερικών χαπιών γονιμότητας, όχι μόνο μπορεί να παρεμποδίσει τη δυνατότητά σας να μείνετε έγκυος, αλλά μπορεί επίσης να καθυστερήσει μια πιο εύστοχη προσέγγιση που τελικά θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Αν έχετε έρθει στο κέντρο μας και μας έχετε πει ψέματα για το ιατρικό σας ιστορικό λόγω απογοήτευσης μετά από μερικούς μόνο μήνες προσπαθειών, το πρώτο πράγμα που ελπίζουμε είναι ότι καθώς μαθαίνετε περισσότερα σχετικά με το τί χρειάζεται για να μείνει μία γυναίκα έγκυος, εσείς θα είστε πρόθυμη να είστε λίγο πιο υπομονετική. Το ότι «κοντεύετε να τρελαθείτε» και το ότι ο σύζυγός σας θέλει να πείτε ψέματα είναι στοιχεία πιο ανησυχητικά. Τέτοιες αντιδράσεις στο πρόβλημα της υπογονιμότητας δεν είναι πολύ θετικές. Προτού να προχωρήσετε περαιτέρω, θα συστήναμε να συναντηθείτε με έναν καταρτισμένο ψυχολόγο ή σύμβουλο για να ρυθμίσετε το άγχος σας και να αναπτύξετε πιο κατάλληλα εργαλεία επικοινωνίας.

Ζητήστε εδώ Δωρεάν μια πρώτη συμβουλή για το πώς μπορείτε να συλλάβετε το παιδί σας!

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!