Τύποι Δοτών | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

Τύποι Δοτών

Διαθέτουμε δύο τύπους δοτών: εκείνους με Βασικό και εκείνους με Εκτεταμένο προφίλ.

Όλοι οι δότες σπέρματος που χρησιμοποιούμε είναι ανώνυμοι, όπως επιβάλλεται από την ελληνική νομοθεσία.

Δότες με Εκτεταμένο προφίλ:

Οι δότες με Εκτεταμένο προφίλ έχουν καταχωρηθεί με ένα φανταστικό όνομα (Κώστας, Γιώργος, Μάκης, Νίκος, κτλ.). Τα Εκτεταμένα Προφίλ περιέχουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το υπόβαθρο των δοτών, την εκπαίδευσή τους, τις οικογενειακές τους σχέσεις, ένα χειρόγραφο μήνυμά τους κτλ. Κανονικά θα περιλαμβάνεται και εντύπωση Προσωπικού- δηλαδή μια σύντομη, υποκειμενική περιγραφή από το προσωπικό μας. Δεν κάνουμε καμία επεξεργασία των πληροφοριών οι οποίες περιέχονται στα εκτεταμένα προφίλ, παρά μόνο σε αυτές οι οποίες περιέχονται στο Βασικό προφίλ. Οι πληροφορίες Εκτεταμένου προφίλ δημοσιεύονται όπως ακριβώς τις λαμβάνουμε από το δότη.

Δότες με Βασικό προφίλ:

Οι δότες με Βασικό προφίλ έχουν καταχωρηθεί με έναν αριθμό (3456, 8756, 11250, κλπ.)

Από τους δότες αυτούς έχουν καταχωρηθεί πληροφορίες σχετικές με λίγα μόνο χαρακτηριστικά (φυλή, εθνικότητα, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, ύψος, βάρος, ομάδα αίματος και στις περισσότερες περιπτώσεις εκπαίδευση/επάγγελμα). Δεν υπάρχουν εντύπωση προσωπικού και φωτογραφίες. Δεν κάνουμε καμία επεξεργασία των πληροφοριών εκπαίδευσης/επαγγέλματος. Η απόφαση επιλογής δότη με βάση το προφίλ, δηλαδή Βασικό ή Εκτεταμένο, είναι πολύ δύσκολη. Εάν είναι σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε αρκετά δεδομένα σχετικά με το δότη, τότε θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον δότη με εκτεταμένο προφίλ. Οι ελεύθερες γυναίκες και οι ομοφυλόφιλες οι οποίες συχνά έχουν σαφή ανάγκη να γνωρίζουν πληροφορίες για τα παιδιά που θα γεννήσουν, ενδέχεται να προτιμήσουν δότες με εκτεταμένο προφίλ. Ωστόσο, πριν να επιλέξετε τύπο δότη εξασφαλίστε ότι η κλινική αποδέχεται τη θεραπεία με δότες εκτεταμένου προφίλ.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όσο το δυνατόν λιγότερα σχετικά με το δότη, θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον δότη με Βασικό προφίλ. Σε πολλές περιπτώσεις τα ετεροφυλοφυλικά ζευγάρια προτιμούν κάποιον δότη με βασικό προφίλ, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντά τους ως οικογένεια.

Ανώνυμοι δότες:

Η ταυτότητα του ανώνυμου δότη διατηρείται μυστική για πάντα.

 

Δείτε και:

 

Χαρακτηριστικά Δότη - Έντυπο Γνωστοποίησης

Υπό συνθήκη Προσυμπτωματικός Έλεγχος Δότη

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Δότη

Κράτηση Σπέρματος Δότη

Ποιο είναι το Ποσοστό Κυήσεων με Χρήση Σπέρματος Δότη;

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού