Αντικαταθλιπτικά και Εξωσωματική

Αντικαταθλιπτικά και Εξωσωματική

Προγραμματίζω να ξεκινήσω έναν κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης σε μερικούς μήνες. Η ανησυχία μου είναι ότι παίρνω ένα χάπι (Zoloft των 50mg) για την αντιμετώπιση του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου. Μπορώ να παίρνω ένα τέτοιο χάπι, ή αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα είτε στην εξωσωματική γονιμοποίηση είτε σε μια εγκυμοσύνη;

Ενώ η τρέχουσα γνώση μας θα πρότεινε ότι είναι ασφαλές να πάρετε Zoloft κατά τη διάρκεια του κύκλου διέγερσης, συνήθως συμβουλεύουμε τις ασθενείς μας να διακόψουν όλα τα φάρμακα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, πριν αρχίσουν την εξωσωματική γονιμοποίηση. Το Zoloft αποβάλλεται γρήγορα από το σώμα, έτσι αυτό δεν πρέπει να καθυστερήσει την θεραπεία σας για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ωστόσο, είναι επίσης ανησυχητικό ότι είστε έτοιμη να μπείτε σε ένα πολύ αγχωτικό χρονικό διάστημα. Η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να μην είναι επιτυχής. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος. Αν είναι επιτυχής, μπορεί στη συνέχεια να αρχίσετε να ανησυχείτε σχετικά με την υγιή έκβαση της εγκυμοσύνης. Αυτό είναι αγχωτικό (και βεβαίως φυσιολογικό). Μετά, θα έχετε το μωρό, αυτό είναι επίσης αγχωτικό. Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου, συστήνω σε όλα τα ζευγάρια που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση να συναντούν ένα σύμβουλο για να μελετούν στρατηγικές μείωσης του άγχους. Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Απλοί τρόποι για να μειωθεί το άγχος μπορεί να είναι ότι έχετε μια καλά ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, ότι κοιμάστε αρκετά και ότι ασκείστε, ότι αρχίζετε να παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια βιταμίνη με φολικό οξύ, και ότι αποφεύγετε τα «φυσικά προϊόντα – βότανα», όπως το σπαθόχορτο, για το οποίο έχει αποδειχθεί ότι παρεμποδίζει τη γονιμότητα.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!