Σύνδρομο Allen-Masters, Ενδομητρίωση & Γονιμότητα

Σύνδρομο Allen-Masters, Ενδομητρίωση & Γονιμότητα

Πρόσφατα έκανα εγχείρηση ενδομητρίωσης. Μου έδωσαν να δω ένα βίντεο με τα σχετικά στάδια της διαδικασίας. Ο γιατρός μου είπε ότι έχω σύνδρομο Allen-Masters. Τι σημαίνει αυτό; Πώς θα επηρεάσει τις προσπάθειές μου να μείνω έγκυος;

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, ενδομήτρια κύτταρα μπορεί να ταξιδέψουν από τη μήτρα σας μέσα στην κοιλιά σας. Τα ενδομήτρια κύτταρα είναι παρόντα στο κοιλιακό υγρό στις περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Στις γυναίκες με ενδομητρίωση, για κάποιο -ακόμη- άγνωστο λόγο, το σώμα δεν είναι όσο αποτελεσματικό χρειάζεται στον καθαρισμό της κοιλιακής κοιλότητας από αυτά τα κύτταρα, και είναι πιθανότερο τα κύτταρα αυτά να προσκολληθούν σε αυτή και να αναπτυχθούν.

Το σύνδρομο Allen-Masters είναι κολπώματα ή πτυχώσεις στο περιτόναιο, μια λεπτή μεμβράνη που επενδύει το εσωτερικό της κοιλιακής σας κοιλότητας. Αυτά τα κολπώματα τείνουν να παγιδεύσουν τα ενδομήτρια κύτταρα που αποβάλλονται στην περιτοναϊκή κοιλότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Στη λαπαροσκόπηση, μια βιοψία του ιστού στη βάση του συνδρόμου Allen-Masters δείχνει συχνά ενδομητρίωση. Πολλοί γιατροί συστήνουν την πλήρη απογύμνωση της περιτοναϊκής επένδυσης από τα κολπώματα Allen-Masters κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Eνημερωθείτε για τη: Θεραπεία Ενδομητρίωσης

Συμβουλευθείτε εδώ δωρεάν τον ειδικό Γυναικολόγο - Ενδοσκοπικό Χειρουργό Θάνο Παράσχο!

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!