Εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)

Έχετε ασθενείς με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που παίρνουν εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2; Πιστεύετε ότι είναι καλή η φαρμακευτική αγωγή για κάποια που πήρε εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει εξαιτίας των σοβαρών παρενεργειών;

Η χρήση φαρμάκων που ευαισθητοποιούν την ινσουλίνη ή χαμηλώνουν την ινσουλίνη, προσφέρουν νέα ελπίδα στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες. Οι εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 μπορεί να ρυθμίσει τους εμμηνορροϊκούς κύκλους (την περίοδο), να μειώσει τα υπογλυκαιμικά επεισόδια, να επιφέρει απώλεια βάρους και συχνά να έχει σαν αποτέλεσμα μία εγκυμοσύνη, σε περιπτώσεις όπου η παραδοσιακή θεραπεία ωορρηξίας είχε αποτύχει ή συνδέθηκε με σοβαρές επιπλοκές. Μετά από έξι μήνες θεραπείας, οι μελέτες έχουν δείξει ότι έως και το 90 τοις εκατό των γυναικών που λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή με οι εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 των 850 mg δύο φορές τη μέρα θα έχει ωορρηκτικούς εμμηνορροϊκούς κύκλους. Δυστυχώς, το 25 τοις εκατό των γυναικών δεν θα είναι σε θέση να ανεχτεί τις γαστρεντερικές παρενέργειες του φαρμάκου αυτού.

Οι εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 μειώνουν την ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα θα απαιτήσει λιγότερη ινσουλίνη για να ελέγξει το σάκχαρο του αίματος. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι εκ στόματος χορηγούμενες διγουανίδες για την αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας στην ινσουλίνη που συνδέεται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι αυτά τα νεότερα φάρμακα προκαλούν βλάβη στο συκώτι, συστήνουμε τον έλεγχο των επιπέδων ALT (ένα τεστ ηπατικής λειτουργίας) κάθε μήνα για να αποφεύγονται πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!