Κατάψυξη ωαρίων με τη μέθοδο Vitrification: Πώς γίνεται η κατάψυξη ωαρίων

Κατάψυξη ωαρίων με τη μέθοδο Vitrification: Πώς γίνεται η κατάψυξη ωαρίων

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μία νέα τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάριά τους ώστε να μπορούν να επιλέγουν το πότε θέλουν να γίνουν μητέρες. Στην Ευρώπη έχουν ήδη γεννηθεί αρκετά παιδιά μέσω αυτής της διαδικασίας, η οποία μάλιστα έχει και παρόμοια ποσοστά επιτυχίας με τη χρήση μη κατεψυγμένων (φρέσκων) ωαρίων. Αυτή η τεχνική θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται πιο ευρέως στο μέλλον εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει σε μία γυναίκα. Καταρχήν με τη μέθοδο αυτή μία γυναίκα μπορεί να διατηρήσει τη γονιμότητά της σε περίπτωση που χρειάζεται ιατρική θεραπεία που την επηρεάζει (όπως χημειοθεραπεία για καρκίνο). Επίσης δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να καθυστερήσουν τη μητρότητα διατηρώντας παράλληλα το γενετικό υλικό των δικών της ωαρίων.

Η κατάψυξη των ωαρίων στη μονάδα μας είναι πολύ δημοφιλής και είμαστε τώρα σε θέση να την προσφέρουμε σε όποιον τη χρειάζεται είτε για ιατρικούς είτε για προσωπικούς λόγους.

Γιατί όμως είναι καλή ιδέα η κατάψυξη των ωαρίων για μια γυναίκα?

Καθώς ο χρόνος περνάει η γονιμότητα της γυναίκας μειώνεται σημαντικά εξαιτίας της γήρανσης των ωοθηκών. Για το λόγο αυτό λοιπόν η πιθανότητα να μείνει φυσιολογικά έγκυος και να αποκτήσει ένα υγιές παιδί μειώνεται σημαντικά.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι γυναίκες γεννιούνται με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ωαρίων το οποίο σταδιακά μειώνεται (σε κάθε κύκλο περίπου 1000 ωάρια χάνονται και μετά την ηλικία των 35 απομένει μόνο το 10% του αποθεματικού. Επίσης, η ποιότητα των ωαρίων μειώνεται και δεν είναι ασυνήθιστο μια γυναίκα μεταξύ 38 και 40 ετών να μην έχει πλεόν διαθέσιμα ωάρια που θα της δώσουν ένα υγιές μωρό. Αυτό συμβαίνει γιατί η ηλικία της γυναίκας επηρεάζει τη διαδικασία παραγωγής ωαρίων οδηγώντας σε αποτυχημένες προσπάθειες τεκνοποίησης ή σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες όπως για παράδειγμα το σύνδρομο Down.

Καταψύχοντας τα ωάρια κατά τη διάρκεια της γονιμότερης περιόδου στη ζωή μιας γυναίκας μας επιτρέπει να παρακάμψουμε τέτοιου είδους προβλήματα, δίνοντας καλύτερες πιθανότητες για την απόκτηση ενός υγιούς παιδιού.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμοζεται η κατάψυξη ωαρίων?

 • Για τη διατήρηση της γονιμότητας είτε ανύπαντων γυναικών μέχρι την εύρεση του κατάλληλου για αυτές συντρόφου είτε ζευγαριών που αναβάλλουν την τεκνοποίηση για επαγγελματικούς λόγους.
 • Πριν την θεραπεία για τον καρκίνο. Η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες προκαλούν μη αναστρέψιμη βλάβη των ωαρίων. Ο μόνος τρόπος για τη διατήρηση της γονιμότητας είναι η κατάψυξη των ωαρίων πριν τη θεραπεία.
 • Άλλοι ιατρικοί λόγοι, όπως για παράδειγμα η αφαίρεση των ωοθηκών.
 • Για ηθικούς λόγους σε έναν κύκλο εξωσωματικής όταν η κατάψυξη εμβρύων είναι ενάντια στις επιθυμίες του ζευγαριού.
 • Για να αυξηθούν τα ποσοστα επιτυχίας σε γυναίκες με χαμηλό αποθεματικό ωαρίων. Γίνεται η γονιμοποίηση όλων των ωαρίων μετά από αρκετούς κύκλους διέγερσης των ωοθηκών.

Πώς γίνεται η κατάψυξη των ωαρίων?

Αρχικά γίνεται η συλλογή των ωαρίων μετά από κατάλληλη ορμονική διέγερση των ωοθηκών. Στη συνέχεια τα ωάρια καταψύχονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αποφεύγοντας το σχηματισμό κρυστάλλων στο εσωτερικό τους. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα ειδικού υγρού κρυοσυντήρησης το οποίο προστατεύει την πλασματική μεμβράνη των ωαρίων.

Αργότερα, όταν είναι επιθυμητή η εγκυμοσύνη, τα ωάρια αποψύχονται και γονιμοποιούνται. Η εμβρυομεταφορά γίνετια 2 με 3 μέρες αγρότερα χωρίς να είναι απαραίτητη η ορμονική θεραπεία.

Από το 1996 μέχρι σήμερα στην κλινική μας διεξάγεται επιστημονική έρευνα που συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και των θεραπειών γονιμότητας. Οι ασθενείς στην κλινική μας έχουν την τύχη να συνεργάζονται με τους ειδικούς που πραγματοποιούν αυτές τις μελέτες.

Ιατροί και προσωπικό

Οι ασθενείς στην κεντρο μας συνεργάζονται με μια ομάδα ανθρώπων που φροντίζει για τη διευκόλυνσή τους. Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη προσωπικών σχέσεων που βασίζεται στην επικοινωνία και την εμπιστοσύνη-θεμελιώδη συστατικά επιτυχίας.

Οι σημαντικότεροι λόγοι για να επιλέξετε την κλινική μας

 1. Είμαστε υπερήφανοι καθώς θεωρούμαστε μία από τις πιο έμπειρες και επιτυχημένες μονάδες εξωσωματικής στην Ευρώπη. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί με τη βοήθεια μας πάνω από 10,000 μωρά και το ποσοστό επιτυχίας πλησιάζει το 60% σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.
 2. Διαθέτουμε τη μεγαλύτερη ομάδα ιατρών ειδικευμένων σε θέματα γονιμότητας.
 3. Εξετάζουμε προσωπικά και βοηθάμε κάθε ζευγάρι ξεχωριστά στην προσπάθειά τους να τεκνοποιήσουν.
 4. Η άμεση πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκόμες δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια να αναπτύξουν προσωπικές σχέσεις με την ομάδα μας.
 5. Αναλαμβάνουμε δύσκολες και πολύπλοκες υποθέσεις που άλλοι δεν μπορούν ή αρνούνται να αναλάβουν.
 6. Ιστορικο διεξαγωγής ερευνών που συνεισφέρουν στη βελτίωση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και δίνουν την ευκαιρία στους ασθενείς να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους μελέτες.
 7. Για τη διευκόλυνση ασθενών που ζουν εκτός Αθηνών (επαρχία ή εξωτερικό) υπάρχει συνεργασία με διάφορους ιατρούς ανα την Ελλάδα και Ευρώπη.
 8. Υπάρχουν προγράμματα κατάψυξης, ωρίμανσης και δωρεάς ωαρίων.
 9. Προσφέρονται στο χώρο μας προγράμματα εναλλακτικής ιατρικής όπως βελονισμός, yoga, ρεφλεξολογία, διατολογία και μασάζ.
 10. Ύπαρξη άρτια εξοπλισμένου εργαστηρίου και ερευνητικών προγραμμάτων που μας βοηθούν να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις.

Ολοκληρωμένη φροντίδα

Στη μονάδα μας αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς ως ολότητες δίνοντας την κατάλληλη προσοχή τόσο στη συναισθηματική όσο και στη σωματική κατάστασή τους. Η προσέγγισή μας συμπεριλαμβάνει τόσο την ιατρική παρακολούθηση όσο και τη συμβουλευτική καθώς και την παροχή προγραμμάτων που αφορούν ενναλλακτικές θεραπείες πδηγώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπογραφή επιτυχίας

Κάθε ασθενής μας αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα και προσεγγίζεται προσωπικά στην προσπάθειά του να αποκτήσει παιδί. Με αυτό τον τρόπο προσαρμόζονται οι υπηρεσίες μας και ο τρόπος προσέγγισής του ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης των ασθενών δίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη μονάδα μας κάθε έμβρυο βαθμολογείται έτσι ώστε μόνο εκείνα που έχουν την ύψιστη δυναμική εμφύτευσης να μεταφέρονται. Τα στατιστικά δεδομένα μας δείχνουν ότι: γυναίκες στις οποίες μεταφέρεται τουλάχιστο ένα τέτοιο έμβρυο έχει αυξημένες πιθανότητες εμφύτευσης και μιας ολοκληρωμένης εγκυμοσύνης. Η ύπαρξη δύο τέτοιων εμβρύων για εμβρυομεταφορά εξασφαλίζει ικανοποιητικά ποσοστά εγκυμοσύνης. Τα αποτελέσματα από τη χρήση αυτών των εμβρύων για εμβρυομεταφορά ενισχύει την σημασία αυτής της τεχνικής για την καλύτερη επιλογή των εμβρύων.

Ποσοστά Επιτυχίας Εξωσωματικών με Δωρεά Ωαρίων στο Εμβιο

Ετος

Εμβρυομεταφορές

Κλινικές Εγκυμοσύνες

Ποσοστό Επιτυχίας (εγκυμοσύνες ανά εμβρυομεταφορά)

2021 812 561 77.8%
2020 782 531 76.5%
2019 768 523 77.2%
2018 708 488 73.8%
2017 678 435 72.9%
2016 641 455 71.2%
2015 628 433 71.8%
2014 608 395 72.3%
2013 510 360 70,6%
2012 490 338 70.9%
2011 503 350 70%
2010 449 291 69%
2009 358 243 68%
2008 309 191 62%
 

Στη μονάδα μας αναλαμβάνουμε πολύπλοκες υποθέσεις τις οποίες άλλα κέντρα γονιμότητας δεν μπορούν ή δε θέλουν να ασχοληθούν. Εμείς πιστεύουμε ότι κάθε ασθενής έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια οικογένεια. Ο μέσος όρος ποσοστού επιτυχίας δεν έχει πρακτική αξία καθώς πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την πιθανότητα μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης όπως η ηλικία, η υγεία και οι προηγούμενες θεραπείες γονιμότητας. Σας δίνουμε λεπτομερείς πληροφορίες για τα στάδια της θεραπείας που θα ακολουθήσετε καθώς και τα ποσοστά επιτυχίας μας σε ασθενείς με παρόμοια με τα δικά σας προβλήματα υπογονιμότητας.

Για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε ασθενής μας δέχεται φροντίδα υψίστης ποιότητας και προσωπική ιατρική φροντίδα, οι γιατροί, οι νοσοκόμες και οι σύμβουλοι της μονάδας μας έχοντας την απόλυτη στήριξη εμβρυολόγων και ανδρολόγων μας αναπτύσσουν μαζί τους προσωπική σχέση.

Το κέντρο μας, προσφέρει επιστημονικά έγκυρες ενναλλακτικές θεραπείες όπως βελονισμό, μασάζ, διατροφική συμβουλευτική παράλληλα με την καλύτερη αναπαραγωγική θεραπεία. Μελέτες αναφέρουν ότι ο βελονισμός πριν και μετά την εμβρυομεταφορά σε υπογόνιμους ασθενείς μπορει να βελτιώσει τα ποσοστά εγκυμοσύνης.

Ποιοτικός έλεγχος

Στη μονάδα μας οι ασθενέις μας λαμβάνουν φροντίδα υψηλής ποιότητας επειδή θέτουμε ποιοτικά όρια ελέγχου και μετράμε την επιτυχία μας. Επιπλέον για να είμαστε πλήρως πιστοποιημένοι αποτελούμε ένα από τα κέντρα εξωσωματικής στην Ελλάδα που κατέχουν το ISO 9001:2000. Κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε το 2005, η κλινική στο σύνολό της (εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό) εξέτασε προσεκτικά κάθε διαδικασία, έγγραφο και αρχείο που μπορεί να επηρεάζει την εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

Ο σκοπός του ISO 9001:2000 είναι να εξασφαλίσει την ικανοποίηση των ασθενών. Το ISO λειτουργεί με δύο τρόπους: α)απαιτεί την καταγραφή του επιπέδου ικανοποίησης των ασθενών και την ευελιξία της οργάνωσης της μονάδας σε τυχόν αλλαγές που εξυπηρετούν αυτούς. β)η οράνωση γίνεται πιο αποδοτική και πιο ανταποδοτική στις προσδοκίες των ασθενών. Το ISO 9001:2000 παρέχει ένα σύνολο οδηγειών που εξασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες και χρησιμοποιούνται από δεκάδες χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως.

Επιτυχημένα περιστατικά

Η μονάδα μας βοήθησε στη γέννηση πάνω από 10.000 μωρών. Παρακάτω παρατίθενται μερικές μόνο από τις ιστορίες με ευτυχές τέλος. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγομωσύνη μας στους ασθενείς που δέχθηκαν να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους άλλους που ίσως αντιμετωπίζουν παρόμοια πρόκληση. Σχόλια ασθενών σε βίντεο

Εγκαταστάσεις

Το νέο κτήριο της μονάδας μας παρέχει στους ασθενείς μας μια πλήρως κατανοητή προσέγγιση της θεραπείας συνδυασμένη με υψηλής τεχνολογίας επιστημονική υποστήριξη. Οι υποδομές μας παρέχουν υψηλής τεχνολογίας χειρουργία και γραφεία συμβουλευτικής.

Ρωτήστε μας ό,τι θέλετε Δωρεάν για την Κατάψυξη Ωαρίων στο ΕΜΒΙΟ!

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!
Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.