Υπερσύγχρονο Κέντρο Εξωσωματικής στο Χαλάνδρι

Υπερσύγχρονο Κέντρο Εξωσωματικής

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Γονιμότητας EmBIO Medical Center έχουν την κατάλληλη υποδομή για να αντιμετωπιστεί κάθε είδους ανάγκη που μπορεί να προκύψει σε υπογόνιμα ζευγάρια με τον πιο υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο.

Οι εγκαταστάσεις μας παρέχουν άρτια εξοπλισμένα χειρουργεία και εργαστήρια καθώς επίσης και ιδιαίτερους χώρους για συζήτηση των προβλημάτων με τα ζευγάρια.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις εγκαταστάσεις του emBIO.

Εργαστήριο Εμβρυολογίας

Το εργαστήριο εμβρυολογίας του ΕmBIO έχει 17 επωαστικούς κλιβάνους (Heraeus, Cook-mink, Galaxy), 2 Narishige-Nikon μικροχειριστήρια για ICSI, 7 αναλυτικά μικροσκόπια, 4 θαλάμους νηματικής ροής, 3 χώρους συλλογής σπέρματος και υποστηρίζεται από ειδικό μηχανισμό που παράγει ποιότητα αποστειρωμένου αέρα υπο θετική πίεση, κλάσεως Α. Όλοι οι πάγκοι είναι επενδυμένοι με ειδική αντιμικροβιακή επίστρωση Corian (αδρανές υλικό που δεν αποδεσμεύει τοξικές ουσίες για τα ωάρια και τα έμβρυα). Επίσης, υπάρχει εξοπλισμός όπως ωσμόμετρα, πεχάμετρα, φυγόκεντρος, ζυγός ακριβείας, ειδικά ψυγεία και εξοπλισμός για την κατάψυξη και αποθήκευση σπέρματος καθώς και κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων.

Το εργαστήριο διαθέτει ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα που ελαχιστοποιεί το θόρυβο και τις δονήσεις, εξασφαλίζοντας τις σωστές εργαστηριακές συνθήκες. Υπάρχει επίσης πλήρης κωδικοποίηση στα μηχανήματα καθώς επίσης στα δείγματα και στα αναλώσιμα.

Παρακολούθηση εμβρύου

Όλες οι πληροφορίες συλλέγονται και αποθηκεύονται σε μια ασφαλή κεντρική βάση δεδομένων για να αναλυθούν αργότερα. Κάθε έμβρυο ιχνηλατείται καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας παρέχοντας ένα πλήρες αρχείο εικόνων, ανάλυσης, και θερμοκρασίας και επιπλέον καλλιεργειτικών υλικών και αναλώσιμων που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο της διαδικασίας από τη λήψη των γαμετών μέχρι και την εμβρυομεταφορά. Τα εργαστηριακά δεδομένα αρχειοθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε πληροφορία της θεραπευτικής αγωγής που ακολούθησε το ζευγάρι να είναι άμεσα διαθέσιμη. Όλα τα αρχεία αντιγράφονται στο κεντρικό σύστημα δεδομένων και καταγράφονται σε DVD για λόγους ασφαλείας.

Μικροσκόπιο μικρογονιμοποίησης (Narishige-Nikon)

Το υψηλής τεχνολογίας ψηφιακό μικροσκόπιο μικρογονιμοποίησης παρέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης. Σε συνδυασμό με την εργονομική τοποθέτηση των χειριστηρίων εξασφαλίζεται η εύκολη χρήση του από τον εμβρυολόγο. Όλα τα εργαλεία, οι διαδικασίες, οι εικόνες και οι παρατηρήσεις καταγράφονται παρέχοντας ένα πλήρες in vitro ιστορικό των ωαρίων και εμβρύων. Θάλαμοι νηματικής ροής εξασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία και έλεγχο των περιβαλλοντικών συνθηκών. Η τοποθέτηση του μικροσκοπίου σε ειδικό αντικραδασμικό τραπέζι εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες για τη μικρογονιμοποίηση.

Επωαστής Εμβρύων

Οι επωαστές (17 κλίβανοι) εξασφαλίζουν το ίδιο επίπεδο λειτουργίας όπως τα προηγούμενα μηχανήματα ώστε να μεγιστοποιείται η ασφάλεια των συνθηκών. Ειδικές παροχές αερίων και ρεύματος συμφωνούν με τις προδιαγραφές σωστής λειτουργίας με τριπλά αέρια.

Λειτουργικές Απαιτήσεις Κέντρου Εξωσωματικής

Όλος ο εξοπλισμός και το λογισμικό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να συμφωνεί με τις υπάρχουσες και προτεινόμενες λειτουργικές απαιτήσεις, σύμφωνα με αυτές που πρόσφατα προτάθηκαν από την Ευρωπαική οδηγία 2004/23/EC.

Εργονομία IVF

Ο εργαστηριακός μας εξοπλισμός παρέχει τη δυνατότητα στους εμβρυολόγους να δουλεύουν αποτελεσματικά σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον όπου ο έλεγχος λειτουργίας γίνεται εύκολα και ο εργονομικός σχεδιασμός αποτελεί πρωταρχικό μέλημα.

Δείτε φωτογραφίες όλων των χώρων του Κέντρου Εξωσωματικής EmBIO

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
CNN
Διαβάστε στο CNN για την επιτυχία μας
Εξωσωματική μετά από μεταμόσχευση νεφρού