Θεραπεία υπογονιμότητας από το εξωτερικό : Μαρτυρίες ασθενών

Θεραπεία υπογονιμότητας από το εξωτερικό : Μαρτυρίες ασθενών

lesbian couple meg kaitlinΗ Meg και η Kaitlin, 2 ομοφυλόφιλες γυναίκες από το Κολοράντο, ήταν ζευγάρι και προσπαθούσαν πολλά χρόνια να αποκτήσουν μωρό.

Μετά από πολλές αποτυχίες, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εξωσωματική με δωρεά ωαρίου και δωρητη σπέρματος στην κλινική Εμβιο στην Ελλάδα. Ο λόγος ήταν κυρίως οικονομικός, δεδομένου ότι το κόστος της εξωσωματικής στην Αμερική είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με την Ελλάδα.

Λόγω της πρόωρης εμμηνόπαυσης της Meg, χρειάστηκαν 3 εξωσωματικές στο Εμβιο προκειμένου να αποκτήσουν το μωρό που τόσο λαχταρούσαν. Διαβάστε την ιστορία τους στο blog μας.

Είμαι η πιο ευτυχισμένη γυναίκα-μανούλα στον κόσμο. Μετά από 6 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Γαλλία όπου διαμένω λόγω επαγγέλματος του συζύγου μου κατάφερα να μείνω έγκυος με την πρώτη προσπάθεια και να γεννήσω 2 υγιέστατα δίδυμα τον Δεκέμβριο του 2018, χάρη στον κύριο Παράσχο.

Η αφορμή να μάθω για τον κύριο Θάνο Παράσχο ήταν οι μαρτυρίες γυναικών από την Γαλλία σ'ένα forum, που απέκτησαν παιδί στο Embio. Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά γιατί είναι πολύ καλός γιατρός με ήθος και αξίες που επικεντρώνονται γύρω από την δημιουργία οικογένειας, όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλη του την ομάδα στο Embio που ένιωσαν την αγωνία μου, μου φέρθηκαν με ευγένεια και με στήριξαν σε όλη την διάρκεια της προσπάθειας μου.

* Δημοσιεύτηκε από την Κα Ελευθερία Γιαννάτου στη σελίδα μας στο Facebook "Δρ. Θάνος Παράσχος Μαιευτήρας - Γυναικολόγος EmΒΙΟ IVF Clinic"

Ελευθερία Γιαννάτου, Γαλλία

Θεωρώ ότι με το να σας διηγηθώ  την εμπειρία μου στην κλινική Embio μπορεί να βοηθήσω όσες, όπως και εγώ, θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να γίνουν μητέρες! \

Η επιλογή μιας κλινικής κατά τη γνώμη μου δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση και αφού ενημερώθηκα, αποφάσισα να απευθυνθώ στην κλινική Embio στην Αθήνα. Ανταποκρίθηκαν άμεσα στο mail μου, παρέχοντάς μου όλες τις πληροφορίες που είχα ζητήσει και με περισσή ευγένεια, η  Ελένη η βοηθός του κυρίου  Παράσχου που μιλάει πολύ καλά τα ιταλικά, μου εξήγησε όλη τη διαδικασία που θα έπρεπε να κάνουμε ...

Στις 20 Νοεμβρίου του προηγούμενου χρόνου εγώ και ο σύντροφός μου αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μαζί τους αυτή την εμπειρία και φύγαμε για την Αθήνα. Δεν πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός, ότι πέραν της  καλοσύνης και την ευγένειας,  ήταν η κλινική που ζήτησε το μικρότερο χρηματικό ποσό σε σύγκριση με άλλες κλινικές. Όπως είπα στις 20 Νοεμβρίου, αναχωρήσαμε και συναντήσαμε προσωπικά την Ελένη και τον Κύριο Παράσχο (μιλάει και ο ίδιος καλά Ιταλικά) δύο υπέροχους ανθρώπους !!!

Πρέπει να τους ευχαριστήσω, αφού χρωστώ σε αυτούς το ότι σήμερα διανύω την ένατη εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου με την πρώτη κιόλας προσπάθεια !!!!! Εύχομαι  η εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει κάποια, εγώ αισθάνθηκα ότι έπρεπε να σας τους συστήσω και τους ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!

Wally, Ιταλία

Πρέπει να πω ευχαριστώ στον Κύριο Παράσχο... έκανα μεταφορά 3 εμβρύων... 
ένα από αυτά επικολλήθηκε και τώρα είμαι έγκυος 16 εβδομάδων..
χάρη στην φροντίδα και στην ευγένεια του προσωπικού του που απαντούσε  πάντα με ακρίβεια σε χρόνο ρεκόρ σε ότι χρειάστηκα...
χάρη στην επαγγελματικότητα και την ανθρωπιά σε όλο αυτό που κάνετε...

S.R., Ιταλία

«Γεια σας, με λένε Κλώντια Γκης και είμαι οδοντίατρος. Για ένα μεγάλο διάστημα ο άνδρας μου κι εγώ προσπαθούσαμε να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο μας όνειρο να αποκτήσουμε παιδί, κάνοντας επισκέψεις σε κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, χωρίς επιτυχία. Στη Γερμανία οι δυνατότητες των γιατρών δεν είναι μεγάλες, εξαιτίας των περιορισμών του ιατρικού συστήματος. Η αγανάκτηση και απελπισία μας ώθησε να αναζητήσουμε λύση σε κάποια άλλη χώρα στο εξωτερικό. Το 2004 ο καθηγητής Θεοδωρόπουλος μας συμβούλεψε να πάμε στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο Κέντρο του Δρ. Παράσχου. Τελικά, το 2006 αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε.

Ο Δρ. Παράσχος μας καλωσόρισε και από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε τόσο το ειλικρινές ενδιαφέρον που μας έδειξε όσο και το ότι ήταν γεμάτος κατανόηση. Τα κέντρο υψηλών προδιαγραφών Κέντρο, το φιλικό περιβάλλον, η πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα και φυσικά ο ίδιος ο Δρ. Παράσχος μας έκαναν αμέσως να νιώσουμε ότι το τεστ εγκυμοσύνης που περιμέναμε να κάνουμε μετά την ολοκλήρωσης της διαδικασίας θα ήταν θετικό. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε! Μετά από τότες αποτυχημένες προσπάθειες, απελπισία και άγχος, νιώσαμε ότι μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επιτέλους τα όνειρά μας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν ανησυχούσα ότι κάτι θα πάει στραβά.

Ο Δρ. Παράσχος που με παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν πάντα κοντά μου έτοιμος να απαντήσει σε κάθε μου ερώτηση και ανησυχία και να καθησυχάσει τους φόβους μου. Ευχαριστώ το Θεό που όλα πήγαν καλά. Δεν υπήρξαν επιπλοκές και το μικρό μας κοριτσάκι γεννήθηκε απόλυτα υγιής. Το αίσθημα να κρατάς το παιδί σου στην αγκαλιά σου είναι μοναδικό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το απόλυτο αυτό αίσθημα ευτυχίας που ένιωσα τότε. Θα ήθελα από προσωπική εμπειρία, να συμβουλέψω όλα τα ζευγάρια που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκτήσουν παιδί να μην χάνουν την ελπίδα τους και χωρίς αναστολές να επικοινωνήσουν με τον Δρ Παράσχο στο κέντρο εξωσωματικής ΕΜΒΙΟ, στην Αθήνα.»

Η Σαρίφα, από τo Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, ταξίδεψε στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΕmΒΙΟ στην Ελλάδα, για να ακολουθήσει μία θεραπεία γονιμότητας που δεν ήταν διαθέσιμη στη Σαουδική Αραβία.

Συνοδευόταν από τον άνδρα της και χρειάστηκε να κάνουν μόνο ένα ταξίδι και να παραμείνουν για 9 μέρες στην Αθήνα, για να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, που στοίχισε συνολικά 7000 ευρώ. Ο λόγος που επέλεξαν τον ΕΜΒΙΟ ήταν:

    1. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έχει το Κέντρο

    2. Οι καλές κριτικές στο διαδίκτυο

    3. Οι υψηλής εμπειρίας ειδικοί στην εξωσωματική της Αθήνας

Η Σαρίφα θυμάται πόσο θετική ήταν η εμπειρία αυτή που είχε με τον άνδρα της στο Κέντρο ΕmΒΙΟ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Μου επέτρεψαν να κάνω τις εξετάσεις και να ξεκινήσω τη θεραπεία στη χώρα μου, όπου είχα κάλυψη από την ασφάλειά μου και τους στείλαμε τα αποτελέσματα.

Απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας άμεσα και με επαγγελματικό τρόπο –ακόμα και αν ήταν βράδυ Σαββάτου.»

«Ο Δρ. Παράσχος είναι ένα έξοχος ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση!

Έκανα εξωσωματική με τα δικά μου ωάρια στο ΕmΒΙΟ. Αυτή είναι η πρώτη μου προσπάθεια. Έκανα έρευνα στο google για τα κέντρα εξωσωματικής στην Ευρώπη, μελέτησα τις διαδικτυακές σελίδες τους και κατέληξα στο ΕmΒΙΟ, κυρίως γιατί με κέρδισε το πολύ καλό βιογραφικό του Δρ. Θάνου Παράσχου και τα οικονομικά πακέτα του Κέντρου.

Με ενημέρωσαν ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσω τη θεραπεία στο σπίτι μου, στη χώρα μου, όμως αποφάσισα να τα ξεκινήσω όλα στο Κέντρο. Ο λόγος ήταν επειδή είχα φοβία με τις βελόνες και δεν μπορούσαν να κάνω τις ενέσεις θεραπείας μόνη μου. Έτσι έμεινα περίπου 3 εβδομάδες στην Αθήνα και τα έκανα όλα εκεί.

Κατά τη διάρκεια της εμβρυομεταφοράς δεν ένιωσα καθόλου πόνο ή ενόχληση. Ήταν σαν να έκανα μια γυναικολογική εξέταση.

Ο Δρ. Παράσχος ήταν καταπληκτικός. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο καλός είναι. Η Σωτηρία, η συντονίστρια της διαδικασίας είναι η καλύτερη. Ήταν όλοι πολύ καλοί μαζί μου. Και το προσωπικό είναι καταπληκτικό. Σε προσέχουν και σε φροντίζουν και ανταποκρίνονται άμεσα σε ό,τι ρωτήσεις ή χρειάζεσαι. Ο Δρ. Παράσχος απαντά πολύ γρήγορα σε όλα όσα θέλεις να μάθεις.»

Τεντάι, Ηνωμένο Βασίλειο

Πόλι, 42 ετών από τον Καναδά – στάθηκα την τρίτη φορά τυχερή χάρη στο Embio

 

Αυτή είναι η τρίτη μου εξωσωματική, όμως η πρώτη που γίνεται στο κέντρο ΕmΒΙΟ. Οι προηγούμενες προσπάθειες έγιναν στο Τορόντο.

Μου είπαν ότι η ποιότητα των ωαρίων μου δεν ήταν καλή. Είμαι πλέον 42 ετών.

Είμαι νεφρολόγος και παρόλο που η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν είναι πεδίο της ειδικότητάς μου, ως γιατρός μπορώ να αξιολογήσω καλύτερα κάποια πράγματα. Το ΕΜΒΟ δεν ήταν η πρώτη κέντρο που κοιτάξαμε. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ανάλυση των δεδομένων που έδινε το συγκεκριμένο κέντρο ήταν η πιο έγκυρη και ρεαλιστική.

Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση. Η επικοινωνία με την συντονίστρια ήταν εξαιρετική -δεδομένου της δυσκολίας ότι υπήρχε η διαφορά της ώρας- και σε κάθε περίπτωση μέσα σε 24 ώρες.

Ένας από τους λόγους που κατέληξα στο ΕmΒΙΟ, στην Αθήνα, ήταν επειδή ήταν η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιούσαμε ωάριο δότριας αντί για τα δικά μου ωάρια στην εξωσωματική.

Τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων δεν ήταν με το μέρος μας στους προηγούμενους δύο κύκλους που χρησιμοποιήθηκαν τα δικά μου ωάρια. Όταν μπορείς να έχεις ποιοτικά έμβρυα και γενετικά τεστ να διαγνώσουν αν κάτι πάει στραβά, προκύπτει το ερώτημα αν θες να προχωρήσεις; Να γίνει γονιός ή όχι;

Δεν ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση. Επιλέξαμε να είμαστε με τον σύντροφό μου στην κλινική από την πρώτη μέρα της διαδικασίας, παρόλο που υπήρχε η επιλογή να ξεκινήσουμε τη θεραπεία από το σπίτι, στη χώρα μας δηλαδή, και να έρθουμε στο Κέντρο στη συνέχεια. Επιλέξαμε να μείνουμε στην Αθήνα συνολικά 14 ημέρες.

Πόλι, Καναδάς

Η Τζένη ταξίδεψε από την Αυστραλία για να κάνει θεραπεία IVF με δωρεά ωαρίων στο emBIO

Η Τζένη μας λέει την ιστορία της:

«Επισκεφτήκαμε το ΕmΒΙΟ αναζητώντας μια δότρια ωαρίων για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς εγώ δεν έχω επάρκεια ωαρίων. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε παιδί εδώ και 17 χρόνια στην Αυστραλία. Απευθυνθήκαμε στο ΕmΒΙΟ και στον Δρ. Παράσχο και είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες και ανάγκες μας.

Το ΕmΒΙΟ είναι μια πολύ ωραία κλινική, με υποστηρικτικό προσωπικό, ο Δρ. Παράσχος είναι πολύ ευγενικός, καλός και καθησυχαστικός απέναντι σε κάθε πρόβλημα ή ανησυχία. Η Έλενα, η συντονίστρια ήταν φανταστική από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και πολύ υποστηρικτική. Η όλη διαδικασία κύλησε εύκολα και πολύ γρήγορα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το ΕmΒΙΟ για τον καθένα που αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.»

Τζένη, Αυστραλία

Η Λουσία από την Ιταλία είναι τακτική επισκέπτρια του ΕmΒΙΟ και η επιμονή της έχει ανταμειφθεί. Μας λέει την ιστορία της.

«Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι το ΕmΒΙΟ. Θα πρέπει να πω ότι ο Δρ. Παράσχος είναι πάρα πολύ ευγενικός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Η πρώτη μου προσπάθεια εξωσωματικής είχε ως αποτέλεσμα μια δίδυμη κύηση, δυστυχώς όμως απέβαλα δύο μήνες αργότερα.

Μετά από τρεις μήνες έκανα τη δεύτερη προσπάθεια και κατάφερα να αποκτήσω ένα μωρό γερό, δυνατό και όμορφο. Επιστρέφω ξανά στο Κέντρο για μία ακόμα προσπάθεια, με σκοπό να χαρίσω στο μωρό μου ένα αδερφάκι. Ο Δρ. Παράσχος είναι πάντα τόσο ευγενικός και γεμάτος κατανόηση».

Λουσία, Ιταλία

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε με τον Δ. Θάνο Παράσχο σήμερα