Θεραπεία υπογονιμότητας από το εξωτερικό : Μαρτυρίες ασθενών

Θεραπεία υπογονιμότητας από το εξωτερικό : Μαρτυρίες ασθενών

Πρέπει να πω ευχαριστώ στον Κύριο Παράσχο... έκανα μεταφορά 3 εμβρύων... 
ένα από αυτά επικολλήθηκε και τώρα είμαι έγκυος 16 εβδομάδων..
χάρη στην φροντίδα και στην ευγένεια του προσωπικού του που απαντούσε  πάντα με ακρίβεια σε χρόνο ρεκόρ σε ότι χρειάστηκα...
χάρη στην επαγγελματικότητα και την ανθρωπιά σε όλο αυτό που κάνετε...

S.R., Ιταλία

«Γεια σας, με λένε Κλώντια Γκης και είμαι οδοντίατρος. Για ένα μεγάλο διάστημα ο άνδρας μου κι εγώ προσπαθούσαμε να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο μας όνειρο να αποκτήσουμε παιδί, κάνοντας επισκέψεις σε κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, χωρίς επιτυχία. Στη Γερμανία οι δυνατότητες των γιατρών δεν είναι μεγάλες, εξαιτίας των περιορισμών του ιατρικού συστήματος. Η αγανάκτηση και απελπισία μας ώθησε να αναζητήσουμε λύση σε κάποια άλλη χώρα στο εξωτερικό. Το 2004 ο καθηγητής Θεοδωρόπουλος μας συμβούλεψε να πάμε στην Ελλάδα, στην Αθήνα, στο Κέντρο του Δρ. Παράσχου. Τελικά, το 2006 αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε.

Ο Δρ. Παράσχος μας καλωσόρισε και από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε τόσο το ειλικρινές ενδιαφέρον που μας έδειξε όσο και το ότι ήταν γεμάτος κατανόηση. Τα κέντρο υψηλών προδιαγραφών Κέντρο, το φιλικό περιβάλλον, η πολύ καλά εκπαιδευμένη ομάδα και φυσικά ο ίδιος ο Δρ. Παράσχος μας έκαναν αμέσως να νιώσουμε ότι το τεστ εγκυμοσύνης που περιμέναμε να κάνουμε μετά την ολοκλήρωσης της διαδικασίας θα ήταν θετικό. Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε! Μετά από τότες αποτυχημένες προσπάθειες, απελπισία και άγχος, νιώσαμε ότι μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε επιτέλους τα όνειρά μας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν ανησυχούσα ότι κάτι θα πάει στραβά.

Ο Δρ. Παράσχος που με παρακολούθησε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν πάντα κοντά μου έτοιμος να απαντήσει σε κάθε μου ερώτηση και ανησυχία και να καθησυχάσει τους φόβους μου. Ευχαριστώ το Θεό που όλα πήγαν καλά. Δεν υπήρξαν επιπλοκές και το μικρό μας κοριτσάκι γεννήθηκε απόλυτα υγιής. Το αίσθημα να κρατάς το παιδί σου στην αγκαλιά σου είναι μοναδικό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το απόλυτο αυτό αίσθημα ευτυχίας που ένιωσα τότε. Θα ήθελα από προσωπική εμπειρία, να συμβουλέψω όλα τα ζευγάρια που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκτήσουν παιδί να μην χάνουν την ελπίδα τους και χωρίς αναστολές να επικοινωνήσουν με τον Δρ Παράσχο στο κέντρο εξωσωματικής ΕΜΒΙΟ, στην Αθήνα.»

Η Σαρίφα, από τo Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, ταξίδεψε στο Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΕmΒΙΟ στην Ελλάδα, για να ακολουθήσει μία θεραπεία γονιμότητας που δεν ήταν διαθέσιμη στη Σαουδική Αραβία.

Συνοδευόταν από τον άνδρα της και χρειάστηκε να κάνουν μόνο ένα ταξίδι και να παραμείνουν για 9 μέρες στην Αθήνα, για να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, που στοίχισε συνολικά 7000 ευρώ. Ο λόγος που επέλεξαν τον ΕΜΒΙΟ ήταν:

    1. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που έχει το Κέντρο

    2. Οι καλές κριτικές στο διαδίκτυο

    3. Οι υψηλής εμπειρίας ειδικοί στην εξωσωματική της Αθήνας

Η Σαρίφα θυμάται πόσο θετική ήταν η εμπειρία αυτή που είχε με τον άνδρα της στο Κέντρο ΕmΒΙΟ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Μου επέτρεψαν να κάνω τις εξετάσεις και να ξεκινήσω τη θεραπεία στη χώρα μου, όπου είχα κάλυψη από την ασφάλειά μου και τους στείλαμε τα αποτελέσματα.

Απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας άμεσα και με επαγγελματικό τρόπο –ακόμα και αν ήταν βράδυ Σαββάτου.»

«Ο Δρ. Παράσχος είναι ένα έξοχος ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση!

Έκανα εξωσωματική με τα δικά μου ωάρια στο ΕmΒΙΟ. Αυτή είναι η πρώτη μου προσπάθεια. Έκανα έρευνα στο google για τα κέντρα εξωσωματικής στην Ευρώπη, μελέτησα τις διαδικτυακές σελίδες τους και κατέληξα στο ΕmΒΙΟ, κυρίως γιατί με κέρδισε το πολύ καλό βιογραφικό του Δρ. Θάνου Παράσχου και τα οικονομικά πακέτα του Κέντρου.

Με ενημέρωσαν ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσω τη θεραπεία στο σπίτι μου, στη χώρα μου, όμως αποφάσισα να τα ξεκινήσω όλα στο Κέντρο. Ο λόγος ήταν επειδή είχα φοβία με τις βελόνες και δεν μπορούσαν να κάνω τις ενέσεις θεραπείας μόνη μου. Έτσι έμεινα περίπου 3 εβδομάδες στην Αθήνα και τα έκανα όλα εκεί.

Κατά τη διάρκεια της εμβρυομεταφοράς δεν ένιωσα καθόλου πόνο ή ενόχληση. Ήταν σαν να έκανα μια γυναικολογική εξέταση.

Ο Δρ. Παράσχος ήταν καταπληκτικός. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο καλός είναι. Η Σωτηρία, η συντονίστρια της διαδικασίας είναι η καλύτερη. Ήταν όλοι πολύ καλοί μαζί μου. Και το προσωπικό είναι καταπληκτικό. Σε προσέχουν και σε φροντίζουν και ανταποκρίνονται άμεσα σε ό,τι ρωτήσεις ή χρειάζεσαι. Ο Δρ. Παράσχος απαντά πολύ γρήγορα σε όλα όσα θέλεις να μάθεις.»

Τεντάι, Ηνωμένο Βασίλειο

Πόλι, 42 ετών από τον Καναδά – στάθηκα την τρίτη φορά τυχερή χάρη στο Embio

 

Αυτή είναι η τρίτη μου εξωσωματική, όμως η πρώτη που γίνεται στο κέντρο ΕmΒΙΟ. Οι προηγούμενες προσπάθειες έγιναν στο Τορόντο.

Μου είπαν ότι η ποιότητα των ωαρίων μου δεν ήταν καλή. Είμαι πλέον 42 ετών.

Είμαι νεφρολόγος και παρόλο που η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν είναι πεδίο της ειδικότητάς μου, ως γιατρός μπορώ να αξιολογήσω καλύτερα κάποια πράγματα. Το ΕΜΒΟ δεν ήταν η πρώτη κέντρο που κοιτάξαμε. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ανάλυση των δεδομένων που έδινε το συγκεκριμένο κέντρο ήταν η πιο έγκυρη και ρεαλιστική.

Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση. Η επικοινωνία με την συντονίστρια ήταν εξαιρετική -δεδομένου της δυσκολίας ότι υπήρχε η διαφορά της ώρας- και σε κάθε περίπτωση μέσα σε 24 ώρες.

Ένας από τους λόγους που κατέληξα στο ΕmΒΙΟ, στην Αθήνα, ήταν επειδή ήταν η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιούσαμε ωάριο δότριας αντί για τα δικά μου ωάρια στην εξωσωματική.

Τα αποτελέσματα των γενετικών αναλύσεων δεν ήταν με το μέρος μας στους προηγούμενους δύο κύκλους που χρησιμοποιήθηκαν τα δικά μου ωάρια. Όταν μπορείς να έχεις ποιοτικά έμβρυα και γενετικά τεστ να διαγνώσουν αν κάτι πάει στραβά, προκύπτει το ερώτημα αν θες να προχωρήσεις; Να γίνει γονιός ή όχι;

Δεν ήταν δύσκολο να πάρω την απόφαση. Επιλέξαμε να είμαστε με τον σύντροφό μου στην κλινική από την πρώτη μέρα της διαδικασίας, παρόλο που υπήρχε η επιλογή να ξεκινήσουμε τη θεραπεία από το σπίτι, στη χώρα μας δηλαδή, και να έρθουμε στο Κέντρο στη συνέχεια. Επιλέξαμε να μείνουμε στην Αθήνα συνολικά 14 ημέρες.

Πόλι, Καναδάς

Η Τζένη ταξίδεψε από την Αυστραλία για να κάνει θεραπεία IVF με δωρεά ωαρίων στο emBIO

Η Τζένη μας λέει την ιστορία της:

«Επισκεφτήκαμε το ΕmΒΙΟ αναζητώντας μια δότρια ωαρίων για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς εγώ δεν έχω επάρκεια ωαρίων. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε παιδί εδώ και 17 χρόνια στην Αυστραλία. Απευθυνθήκαμε στο ΕmΒΙΟ και στον Δρ. Παράσχο και είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες και ανάγκες μας.

Το ΕmΒΙΟ είναι μια πολύ ωραία κλινική, με υποστηρικτικό προσωπικό, ο Δρ. Παράσχος είναι πολύ ευγενικός, καλός και καθησυχαστικός απέναντι σε κάθε πρόβλημα ή ανησυχία. Η Έλενα, η συντονίστρια ήταν φανταστική από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και πολύ υποστηρικτική. Η όλη διαδικασία κύλησε εύκολα και πολύ γρήγορα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το ΕmΒΙΟ για τον καθένα που αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.»

Τζένη, Αυστραλία

Η Λουσία από την Ιταλία είναι τακτική επισκέπτρια του ΕmΒΙΟ και η επιμονή της έχει ανταμειφθεί. Μας λέει την ιστορία της.

«Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι το ΕmΒΙΟ. Θα πρέπει να πω ότι ο Δρ. Παράσχος είναι πάρα πολύ ευγενικός και πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Η πρώτη μου προσπάθεια εξωσωματικής είχε ως αποτέλεσμα μια δίδυμη κύηση, δυστυχώς όμως απέβαλα δύο μήνες αργότερα.

Μετά από τρεις μήνες έκανα τη δεύτερη προσπάθεια και κατάφερα να αποκτήσω ένα μωρό γερό, δυνατό και όμορφο. Επιστρέφω ξανά στο Κέντρο για μία ακόμα προσπάθεια, με σκοπό να χαρίσω στο μωρό μου ένα αδερφάκι. Ο Δρ. Παράσχος είναι πάντα τόσο ευγενικός και γεμάτος κατανόηση».

Λουσία, Ιταλία

«Την πρώτη φορά που με πληροφόρησαν ότι έχω ενδομητρίωση, δεν κατανόησα την τεράστια φυσική και ψυχολογική επιβάρυνση που θα είχα εξαιτίας αυτού του προβλήματος στο μέλλον. Οι πόνοι που είχα στην περίοδο και κατά τη διάρκεια του σεξ ήταν ανυπόφοροι. Διαγνώστηκα με κύστη ενδομητρίωσης (σοκολατοειδή κύστη) στην αριστερή μου ωοθήκη. Αυτός ήταν ο λόγος που είχα δύο αποτυχημένες εξωσωματικές, στην προσπάθειά μου να αποκτήσω μωρό. Παρόλ΄ αυτά κανένας από τους προηγούμενους γιατρούς μου δε μου είχε προτείνει τη λαπαροσκοπική επέμβαση.

Ο Δρ Παράσχος μου εξήγησε ότι το πρόβλημά μου θα μπορούσε να λυθεί αν έκανα λαπαροσκόπηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γινόταν αφαίρεση της κύστης και ταυτόχρονα θα καθαρίζονταν όλες οι συμφύσεις, ενώ δεν είχε καμιά αμφιβολία για το γεγονός ότι η επέμβαση θα βελτίωνε την κατάστασή μου. Είχα, επίσης, διαγνωστεί και με υδροσάλπιγγα και μου είχαν συστήσει να την αφαιρέσω, ενώ ο Δρ. Παράσχος δε συμφώνησε με αυτό. Η επέμβαση που έγινε από το γιατρό και την ομάδα του μου πρόσφερε στην πραγματικότητα μια νέα ευκαιρία ζωής. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και οι πόνοι από τους οποίους υπέφερα όλα αυτά τα χρόνια εξαφανίστηκαν. Ένιωσα τόσο καλύτερα και η ψυχολογία μου βελτιώθηκε σε τέτοιο βαθμό που γεννήθηκαν πάλι ελπίδες για ένα μωρό. Αυτή τη στιγμή είμαι 6 μηνών έγκυος στο πρώτο μου παιδί, χωρίς να έχει χρειαστεί να κάνω εξωσωματική. Ευχαριστώ τον Δρ. Παράσχο και την ομάδα του από τα βάθη της καρδιάς μου για τον άμεμπτο επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την υπευθυνότητά τους.»

«Μαζί με το γράμμα μας έχω και μια φωτογραφία της Πρισίλα, που γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου πέρυσι, με βάρος δύο κιλά και 800 γραμμάρια στη Λιόν. Είναι το καμάρι και η χαρά μας. Είμαστε όλοι πολύ καλά εδώ και σχεδιάζουμε να σας ξαναεπισκεφτούμε τέτοια εποχή του χρόνου, με στόχο να χαρίσουμε έναν μικρό αδερφό στην πριγκίπισσά μας. ΕmΒΙΟ, σε ευχαριστούμε για όλα!

Περήφανος μπαμπάς!»

Γκαστόν, Γαλλία

«Εγώ και η γυναίκα μου, σας ευχαριστούμε όλους πολύ για τον αγαπημένο μας γιο Τζέισον. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη δότρια ωαρίου που μας βοήθησε με το δικό της μοναδικό δώρο να ζήσουμε το όνειρό μας και να αποκτήσουμε οικογένεια.»

Πέτρος, Ελλάδα

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε με τον Δ. Θάνο Παράσχο σήμερα