Για τον Μαιευτήρα Θάνο Παράσχο

Για τον Μαιευτήρα Θάνο Παράσχο

Εχθές το βραδυ 20:26 ήρθα στο κόσμο.. μετα από πολλές προσπάθειες και με τη σημαντική βοήθεια σας και φυσικά με τη δυνατή μαμά μου κατάφερα να είμαι σήμερα μαζί με το μπαμπά και τη μαμά μου..
Γεννήθηκα 2595 γραμμάρια και 47 εκατοστά!!
Οι γονείς μου θα σας στείλουν και μια ευχαριστήρια κάρτα να τη προσθέσετε και με τα αλλά τόσα πολλα παιδάκια που με την ικανότητα σας έχετε φέρει στο κόσμο και έχετε δώσει ευτυχία σε παρα πολλούς γονείς.
Χαιρετισμούς με πολυ αγάπη!

, Σουηδία

Το πρώτο μου παιδί γεννήθηκε όταν είχα μπει στην 37η εβδομάδα και κάτι μέρες και το βάρος του ήταν καλό, 2990, αλλά το φτάσαμε 4 κιλά στις 40 μέρες. Θηλάζουμε, όχι ξένο γάλα!

Τώρα έχω 2η εγκυμοσύνη, στον 2ο μήνα και κάποιες μου είπαν να σταματήσω να το θηλάζω, επειδή θα αλλάξει η γεύση στο γάλα. Μια και πιστεύω όμως στον θηλασμό, συμβουλεύτηκα αμέσως τη μαία του κ. Παράσχου, την Σοφία Σιγανού, που είναι φαν του θηλασμού.

Πρώτα πήρα τον γιατρό να κλείσω ραντεβού και μετά πήρα την κ. Σιγανού: «Μόλις επιβεβαιώσαμε ότι είμαι έγκυος, Σοφία. Πρέπει να σταματήσω να θηλάζω»;

Η Σοφία μου είπε ότι αυτά είναι βλακείες: «Επ’ ουδενί μην διανοηθείς να σταματήσεις τον θηλασμό του παιδιού. Έχω παραδείγματα, αλλιώς δεν θα σου το έλεγα. Σου λέω, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Και εφόσον δεν υπήρχε και κάποιο άλλο πρόβλημα στη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης, για να είμαι κάπως ιδιαίτερα προσεκτική, γι’ αυτό δεν βρίσκω τον λόγο να μην συνεχίσω να θηλάζω.

Η Σοφία, ειδικά στο θέμα του θηλασμού, με βοήθησε στο μαιευτήριο πάρα πολύ. Η  μία μου έλεγε δεν έχεις γάλα, δεν μπορείς να θηλάσεις. Η άλλη μου έλεγε να προσπαθήσω. Η Σιγανού μου έλεγε «Υπομονή, να ηρεμήσεις και θα τα βρεις μόνη σου». Και όντως με το που πήγα σπίτι, όλα τακτοποιήθηκαν μια χαρά.

Είχα φτάσει στο σημείο να πιέζω το στήθος μου με το θήλαστρο μέχρι που έβγαινε αίμα αλλά γάλα καθόλου. Είχε πληγώσει το στήθος και δεν μπορούσα να την θηλάσω. Και ήρθε η Σοφία και μου έφερε το μαγικό βαλσαμέλαιο.

Μέσα σε 2 ώρες είχα θηλάσει την μικρή!

 

 

Νίκη Δ., Ελλάδα

Γεννήθηκα προχτές 2.910 κιλά.

Είμαι το 2ο παιδί της οικογενειας. 

Δευτερότοκη η μαμά, εύκολος τοκετός! Ένας ωραιότατος, απόλυτα φυσιολογικός τοκετός, χωρίς καν επισιοτομή (κόψιμο).

Μερικά στοιχεία για εμένα τώρα, για το πρώτο προφίλ μου στο facebook.

Είμαι μελαχροινή και έχω ήδη μπόλικα μαλλιά. Έκλαψα αμέσως και στη στιγμή με έβαλαν να θηλάσω. (Πιάνει πάντα!)

Νινί όπως Νοέμβρης 2014, Ελλάδα

 

Γεια σας. Είμαι κοριτσάκι και γεννήθηκα πανεύκολα με φυσιολογικότατο τοκετό. Ζυγίζω 3600 γραμμάρια και δεν δημιούργησα κανένα πρόβλημα στη μαμά μου ή στον κ. Παράσχο. Και δεν το λέω μόνο εγώ. Το είπε και η καλή μας η μαία, η κ. Σιγανού. "Κανένα πρόβλημα. Ένας ωραίος, γρήγορος και φυσιολογικότατος τοκετός!" Η μαμά μου είχε πάρει το κολάι, αφού είμαι το τρίτο παιδάκι στην οικογένεια!

Μαγιάτικο κοριτσάκι, Ελλάδα

 

Ήθελα να γεννήσω με καισαρική, αλλά ο κ. Παράσχος επέμενε να έχω ένα φυσιολογικό τοκετό και είχε δίκιο. Δεν κατάλαβα τίποτα. Μου έκανε επισκλήριδιο και δεν καταλάβαινα τίποτα από την κοιλιά και κάτω Δεν κατάλαβα ούτε πώς βγήκε το παιδί.

Ήταν πολύ ωραίο. Μου το έφερε αμέσως επάνω μου. Μετά την επισκληρίδιο, ένα μούδιασμα αισθάνεσαι μόνο, το οποίο μετά φεύγει. Δεν είχε παρενέργειες, τίποτα.

Πώς με έπεισε; Μου είπε "θα πάνε όλα καλά και μη φοβηθείς". Μου είπε ότι θα γεννήσω πάρα πολύ καλά και όντως έτσι έγινε. Ευτυχώς τον εμπιστεύτηκα και είπα, για να το λέει αυτός που είναι γιατρός, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Και όλα πήγαν καλά.

Σοφία Μερμύγκη, Ελλάδα

 

Ήρθα στον κόσμο νωρίς το απογευματάκι, στις 19 Μαϊου 2014. Με φυσιολογικό τοκετό. Δεν είχα κανένα πρόβλημα να κλάψω κι ας είμαι αγοράκι. Ο γιατρός και οι μαίες (ναι'ναι καλά) μου έδωσαν να καταλάβω αμέσως ότι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό!

Το καμάρι της μαμάς μου, Ελλάδα

Στο δεύτερο παιδί δεν έχεις την αγωνία που έχεις στον πρώτο τοκετό. Τώρα ήξερα ποια θα ηταν η διαδικασια σε έναν φυσιολογικό τοκετό. Είμαι πολύ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, πολύ υπέρ του θηλασμού.

Και σ' ένα θεματάκι που προέκυψε με τον ομφάλιο λώρο, ο γιατρός μου, ο Θάνος Παράσχος, με τη μεγάλη εμπειρία που έχει στη μαιετυτική και γυνιακολογία, κατάφερε να το λύσει χωρίς να πάει στη λύση του χειρουργείου, της καισαρικής, που είναι μια λύση εύκολη και την συναντάμε πολύ συχνά στην Ελλαδα. Παρά το πρόβλημα με τον ομφάλιο λώρο, συνεχίσαμε φυσιολογικά και όλα πήγαν πολύ καλά.

Ο Γιώργος (Λιάγκας) ήταν παρών όπως και την πρώτη φορά. Αυτός έκοψε τον ομφάλιο λώρο.

Όλες οι γυναίκες μακάρι να γεννούν φυσιολογικά. Τους το εύχομαι!!! Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να παίρνεις αμέσως το μωρό σου αγκαλιά και να το ακουμπάς στο στήθος σου. Τότε σταματάει να κλαίει. Αυτό είναι ό,τι. πιο καλο όχι μόνο για σένα, αλλά και για το μωρό. Σκέψου, από έμβρυο μέσα στο νερό να πρέπει να πάρει την πρώτη του αναπνοή έξω στον αέρα. Αυτό είναι πολύ σοκκαριστικό για το μωρό. Όταν όμως το βάζεις πάνω σου, οι παλμοί της καρδιάς σου είναι ό,τι πιο οικείο έχει νιώσει και όταν τους ξανανιώσει, ηρεμεί.  Έτσι έγινε και με τον Δημητράκη μας τώρα.

Φαίη Σκορδά, Ελλάδα

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!