Έγκυος με δανεικό ωάριο | Εξωσωματική Γονιμοποίηση στο ΕmBIO | www.ivf-embryo.gr

Έγκυος με δανεικό ωάριο

Ποσοστά Επιτυχίας με Δωρεά Ωαρίων

 Έτη 

 Εμβρυομεταφορές 

 Κλινικές εγκυμοσύνες 

 Ποσοστό επιτυχίας 
 (κλινική εγκυμοσύνη ανά εμβρυομεταφορά) 

2014 608 395 65%
2013 510 360 70,588%
2012 490 338 69%
2011 503 350 70%
2010 449 291 65%
2009 358 243 68%
2008 309 191 62%
 

 

Φοβόμουνα μην το μάθει η πεθερά μου. Η επιλογή μας να κυοφορήσω με δανεικό ωάριο ήταν καθαρά δικό μας θέμα και κανενός άλλου. Γι’ αυτό σας είπα τότε να μην το πείτε σε κανέναν συγγενή μας, αλλά όπως μας διαβεβαιώσατε, κάθε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης στο ΕΜΒΙΟ προστατεύεται από το ιατρικό απόρρητο.

Τώρα που βλέπω το κοριτσάκι μου να μου μοιάζει − στ’ αλήθεια, μου μοιάζει, δεν είναι η ιδέα μου, μου το λένε όλοι − δεν έχω κανένα λόγο ν’ ασχολούμαι μ’ αυτό το θέμα. Το παιδί είναι δικό μας και το έχω γεννήσει και το μεγαλώνω εγώ.

Σας ευχαριστώ για όλα και κυρίως για την υποστήριξή σας σε όλη τη διαδικασία.

Φαίη Ι., Ελλάδα

Τώρα που θυμάμαι ότι είχα διάφορους προβληματισμούς για τη δωρεά ωαρίων, γελάω. Αυτή τη στιγμή έχω στο σπίτι μου το παιδάκι μου και κάθε φορά που το κοιτάω βλέπω ότι κάθε μέρα μου μοιάζει και περισσότερο. Είναι ένα υγιέστατο μωρό και σίγουρα το ομορφότερο μωράκι του κόσμου.

Κύριε Παράσχο, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

Έλσα, Ελλάδα

Το μόνο που θυμάμαι ότι με είχε προκαλέσει πανικό ήταν όταν περιμέναμε το αποτέλεσμα της αυχενικής διαφάνειας. Ήθελε να το δει η αδελφή του άντρα μου, αλλά δεν μπορούσα να της το δείξω, γιατί φαινόταν εκεί η ηλικία της δότριας.

Τελικά, όταν παίρνεις μια τόσο σημαντική απόφαση, για να γίνεις μητέρα, βρίσκεις τρόπους και τα ξεπερνάς όλα. Δεν έχω σκοπό να πω στο παιδί μου ότι χρησιμοποίησα ωάριο άλλης γυναίκας για τη γέννησή του. Είμαι σίγουρη ότι είναι καλύτερα για τον γιο μου να μην προβληματιστεί ποτέ για κάτι τέτοιο. Δεν θα τον ωφελούσε σε τίποτα. Εμείς όμως είμαστε ευγνώμονες που κάναμε στο ΕmBIO την εξωσωματική γονιμοποίηση και πετύχαμε την εγκυμοσύνη με το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων.

Ευτυχία, Ελλάδα

Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω δικό μου παιδί παρά μόνο με δανεικά ωάρια, στην αρχή σοκαρίστηκα. Η άλλη επιλογή − η υιοθεσία − δεν ήταν για μένα. Ήθελα ένα παιδί που θα είχα γεννήσει εγώ. Να το μεγαλώσω από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθεί, να είμαι συνεχώς μαζί του από την πρώτη του ανάσα. Φυσικά, ήθελα να είναι όμορφο, ψηλό και έξυπνο και ζήτησα μια δότρια με ανάλογα χαρακτηριστικά. Όμως όταν καταλήξαμε σε δότρια κι έγινε η εμβρυομεταφορά, το μόνο που με απασχολούσε πια ήταν να πετύχει… να τα καταφέρω να γεννήσω το παιδί μου!

Τώρα ούτε που μου περνάει ποτέ απ’ το μυαλό ότι το παιδί μου ξεκίνησε κάποτε από την τράπεζα ωαρίων στο ΕΜΒΙΟ. Το μόνο που νιώθω είναι ότι χτυπάει η καρδιά μου μαζί με τη δική του και ξέρω πολύ καλά πως είμαι η μαμά του. Ύστερα απ’ όλα, μπορώ να πω ότι χαίρομαι που πήρα αυτή την απόφαση.

 

Σωτηρία Ρ., Ελλάδα

Ο άντρας μου είναι ξετρελαμένος με την κόρη του όπως κάθε χαζομπαμπάς. Πριν από δέκα χρόνια όμως, όταν του είπα ότι το είχα ψάξει κι ότι δεν είχα ουσιαστικά άλλη επιλογή για να κάνω παιδί (ήμουν ήδη 45 χρονών τότε), δεν με είχε υποστηρίξει. Φοβόταν, έτσι, αόριστα. Τι να πω;

Όλα άλλαξαν όταν είδε το κοριτσάκι μας στο μαιευτήριο. Τότε, κύριε Παράσχο, θυμάστε ότι σας έσφιξε το χέρι και σας ευχαρίστησε. Από εκείνη την ημέρα όλα είναι καλά και χαιρόμαστε το παιδί μας. Δύσκολη απόφαση, υπέροχο αποτέλεσμα!

 

Παναγιώτα Α., Ελλάδα

Μας απασχολούσε να είναι υγιής η δότρια ωαρίων, να είναι ελεγμένη, να έχει περάσει από εξετάσεις για κληρονομικές αρρώστιες. Έτσι, μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής σε άλλο κέντρο, καταλήξαμε στο ΕΜΒΙΟ, γιατί θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι η εξωσωματική με δωρεά ωαρίου θα είναι μια απόλυτα ελεγμένη και νόμιμη διαδικασία. Όταν ξεπεράσεις αυτόν τον πρώτο φόβο, προχωράς για να δημιουργήσεις μια νέα ζωή.

Δεν έχουμε να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν για το δικό μας παιδί.

Κύριε Παράσχο, σας γράφουμε αυτά τα λίγα λόγια για να σας ευχαριστήσουμε για όσα κάνατε για να έχουμε τη δική μας οικογένεια. Αλλά και για να ξεπεράσουν και άλλα ζευγάρια αυτούς τους πρώτους φόβους, που δικαιολογημένα υπάρχουν. Εμείς είχαμε αποφασίσει ότι είμαστε καλά μαζί και θέλαμε να φέρουμε στον κόσμο το δικό μας παιδί. Και αυτό μας βοηθήσατε να κάνουμε.

 

Φωτεινή και Στέλιος, Ελλάδα
 
Αγγλική εφημερίδα Observer, Ηνωμένο Βασίλειο

Ηθελα να εκφασω στον κυριο Παρασχο ενα μεγαλο ευχαριστω για τη βοηθεια του να αποκτησουμε ενα αξιαγαπητο κοριτσακι.

Αποκτησαμε την κορούλα μας στις 9/7, εβδ. 39+4 με φυσιολογικο τοκετο, καποια δυσκολια με τον πλακουντα, αλλα στο τελος ολα καλα. Η κόρη μας γεννηθηκε 3200 γρ και 48 εκ και εναι πολυ καλα. Θηλαζει αποκλειστικα και αναπτυσσεται φυσιολογικα. Ενα θερμο ευχαριστω για ολη τη βοηθεια που μας προσφερατε!!

Νάσια, Ελλάδα
Δεύτερο παιδάκι, μας πήρε λίγες ώρες. Κοριτσάκι, 3380. Ο ομφάλιος λώρος εϊχε μια πολύ σφιχτή περιτύλιξη στο λαιμό. Έδειξε ότι κουραζόταν λίγο το παιδάκι, έριχνε τους παλμούς της καρδιάς. Γi΄ αυτό το βγάλαμε με βεντούζα. Πολύ καλά βγήκε, ζωηρό παιδάκι. Θήλασε αμέσως τη μαμά του. Ένας ωραίος φυσιολογικός τοκετός δευτεροτόκου γυναίκας.
12 Νοεμβρίου 2014, Ελλάδα

Αγαπητέ γιατρέ κ. Παράσχο

Σας γράφω για να μάθετε και εσείς ότι εγέννησα ένα χαριτωμένο και πολύ υγιές κοριτσάκι. Χάρη στη μεγάλη βοήθειά σας, επραγματοποίησα το όνειρο της ζωής μου και πήρα την μεγαλύτερη χαρά εγώ και ο σύζυγός μου και όλα αυτά τα χρωστάμε σε εσάς, στην επιστήμη και στην βοήθειά σας και στην ανθρωπιά σας.

Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε πολύ.

Η Μάρθα – έτσι το βαφτίσαμε – είναι τώρα 11 μηνών, περπατάει, είναι όμορφη, πανέξυπνη και υγιειέστατη.

Όταν έλθουμε στην Αθήνα, θα την φέρουμε να την δείτε.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για όλα.

Έχετε πολλά φιλάκια από την Μάρθα.

 

 

Φαίη και Παναγιώτης, Αλβανία

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε με τον Δ. Θάνο Παράσχο σήμερα