Λήπτριες Ωαρίων

Λήπτριες Ωαρίων

2008-2018 Ποσοστά Επιτυχίας Εξωσωματικών με Δωρεά Ωαρίων στο Εμβιο

Ετος

Εμβρυομεταφορές

Κλινικές Εγκυμοσύνες

Ποσοστό Επιτυχίας (εγκυμοσύνες ανά εμβρυομεταφορά)

2018 708 488 69%
2017 678 435 68%
2016 641 455 68%
2015 628 433 69%
2014 608 395 65%
2013 510 360 70,6%
2012 490 338 69%
2011 503 350 70%
2010 449 291 65%
2009 358 243 68%
2008 309 191 62%
 

 

 

Ποια είναι η διαδικασία για την εξωσωματική με δωρεά ωαρίων;

1. Επικοινωνία με έναν γυναικολόγο ειδικό σε θέματα υπογονιμότητας: Πριν ενταχθείτε σε ένα πρόγραμμα δωρεάς εμβρύων, είναι αναγκαία η συνάντηση με ένα ειδικό γυναικολόγο, ο οποίος θα καταγράψει ένα πλήρες ιστορικό και θα κάνει μια γυναικολογική εξέταση.

2. Συνάντηση με τον συντονιστή του προγράμματος: Η συνάντηση περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μιας ειδικής φόρμας, όπου το ζευγάρι καταγράφει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει η δότρια των ωαρίων.

3. Συμβουλευτική: Το ζευγάρι, εάν θέλει, συζητά με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου τα κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μία τέτοια διαδικασία. Επίσης, οι μέλλοντες γονείς έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του παιδιού που θα γεννηθεί από δανεικά ωάρια και να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα πάνω στο θέμα.

4. Αιματολογικός έλεγχος: Οι αιματολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται εξαρτώνται από το πρόγραμμα εξωσωματικής που ακολουθεί το κάθε ζευγάρι. Οι κοινές εξετάσεις σε όλα τα προγράμματα είναι για: Ερυθρά, AIDS, ηπατίτιδα Β και C (και για τον σύντροφο).

5. Ανάλυση σπέρματος: Για την εξέταση απαιτείται αποχή 2-3 ημερών.

6. Υπερηχογραφικός έλεγχος της μήτρας και υστεροσκόπηση ή υστεροσαλπιγγογραφία, εάν χρειάζεται.

7. Χορήγηση φαρμάκων.

8. Συμπλήρωση των απαραίτητων εγγράφων συγκατάθεσης.

9. Οργάνωση των ραντεβού: Ο υπεύθυνος ιατρός θα σας προγραμματίσει τα ραντεβού σας σύμφωνα με το πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσετε.

10. Επιλογή δότριας: Όλες οι δότριες ωαρίων στο ΕmBIO είναι κάτω των 30 ετών. Ο υπεύθυνος ιατρός θα λάβει υπόψη του όλα τα χαρακτηριστικά της δότριας που επιθυμείτε και θα επιλέξει την πιο κατάλληλη δότρια για εσάς. Θα σας ενημερώσει για τα χαρακτηριστικά της δότριας που επιλέχθηκε και αφού πάρει την έγκρισή σας, θα ξεκινήσει η θεραπεία.

11. Αρχή θεραπείας: Περιλαμβάνει την προετοιμασία της μήτρας για να δεχθεί τα έμβρυα που επιλέχθηκαν για εμβρυομεταφορά.

12. Γονιμοποίηση: Περιλαμβάνει τη γονιμοποίηση των ωαρίων της δότριας με το σπέρμα του συζύγου ή δότη. Μετά τη γονιμοποίηση θα ενημερωθείτε για τον αριθμό των εμβρύων που προέκυψαν.

13. ICSI: Είναι μια τεχνική που συνήθως εφαρμόζεται όταν χρησιμοποιούνται ωάρια δότριας. Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί μετά το σπερμοδιάγραμμα του συντρόφου.

14. Εμβρυομεταφορά: Τα έμβρυα τοποθετούνται στη μήτρα. Η διαδικασία διαρκεί 15 λεπτά. Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να φύγετε από την κλινική και να συνεχίσετε φυσιολογικά τη ζωή σας μετά από μία ώρα περίπου (δεν χρειάζεται διανυκτέρευση). Αφού ενημερωθείτε για τον αριθμό και την ποιότητα των εμβρύων, οι εμβρυολόγοι θα σας προτείνουν τον αριθμό των εμβρύων που πρέπει να μεταφερθούν. Είναι σημαντικό και οι δύο σύντροφοι να είναι παρόντες σε αυτή τη διαδικασία. Σε περίπτωση μεταφοράς βλαστοκυστών, μεταφέρονται το πολύ δύο.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη για την ποιότητα των δανεικών ωαρίων που θα χρησιμοποιήσω;

Για να γίνει μία γυναίκα δότρια ωαρίων στο πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων στην τράπεζα ωαρίων του ΕmBio, θα πρέπει να πληροί όλες τις παρακάτω προδιαγραφές:

  • Να είναι κάτω από 35 χρονών.
  • Να μην έχει προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό γενετικών ασθενειών.
  • Ο δείκτης μάζας σώματος να είναι μικρότερος από 32.
  • Να έχει FSH μικρότερη από 8.
  • Να έχει και τις 2 ωοθήκες.

Επίσης όλες οι δότριες εξετάζονται λεπτομερώς από ένα γυναικολόγο και ελέγχονται για χλαμύδια, κυτταρομεγαλοιό, κυστική ίνωση, ηπατίτιδα Β και C, AIDS, καρυότυπο, σύφιλη, αναιμία.

Διεθνής τύπος
(Αγγλική εφημερίδα Observer)

 

Η δωρεά ωαρίων είναι ανώνυμη;

 

Ναι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σημαντικές πληροφορίες

Σε μερικές περιπτώσεις, η δότρια των ωαρίων αντιδρά πολύ καλά στα φάρμακα, με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμος ένας μεγάλος αριθμός ωαρίων. Κάποια από τα έμβρυα που μένουν μετά την εμβρυομεταφορά μπορούν να καταψυχθούν, αν είναι καλής ποιότητας, για να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον. Θα ενημερωθείτε γι' αυτό και, εάν επιθυμείτε, μπορούμε να καταψύξουμε και να διατηρήσουμε τα έμβρυά σας που περίσσεψαν μετά την εμβρυομεταφορά. Αν παρουσιαστούν προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας της δότριας που οδηγήσουν σε ακύρωση του κύκλου, η επόμενη διαθέσιμη δότρια θα διατεθεί σε εσάς.

Πείτε μας εάν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας παιδί.

Έγκυος με δανεικό ωάριο

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει, κλείστε δωρεάν ραντεβού άμεσα!

Επικοινωνήστε σήμερα με τον Δρα Θάνο Παράσχο!