5 συμβουλές για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης | emBIO Κέντρο Γονιμότητας

5 συμβουλές για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης

ζευγάρι με μωρό

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης, γι' αυτό είναι σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας πολύ πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία. Αν είστε σε καλή φυσική κατάσταση και καλά ενημερωμένοι για το τι συνεπάγεται η εξωσωματική γονιμοποίηση, αυτό θα συμβάλλει σημαντικά σε υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας.

Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει την υγεία σας. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία και να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι πρόκειται να σας προσφέρει μια εξωσωματική. Να θυμάστε ότι δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία ή ένα μαγικό χάπι που θα λύσει όλα σας τα προβλήματα. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και σας υποστηρίζουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ζητήστε Δωρεάν Online συζήτηση με την μεγάλη ομάδα του Εμβιο

5 συμβουλές που αυξάνουν τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση: 

  • βελτιώστε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση
  • ενημερωθείτε για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης
  • έχετε έναν υγιή σύντροφο
  • έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες
  • να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και σας υποστηρίζουν

Φροντίστε τον εαυτό σας τόσο σωματικά όσο και ψυχικά πριν από την έναρξη της εξωσωματικής

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν από την έναρξη μιας θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής: να τρώτε υγιεινά και να ασκείστε. Μην τρώτε πρόχειρο φαγητό. Αντ' αυτού, επιλέξτε όσο το δυνατόν περισσότερο φρέσκα ωμά λαχανικά και φρούτα. Φροντίστε επίσης να κοιμάστε αρκετά κάθε βράδυ γιατί ο καλός ύπνος συνεισφέρει στην γενικότερη υγεία.

Ενημερωθείτε σωστά για τη διαδικασία και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει την ψυχική σας υγεία.

Όπως συμβαίνει με πολλές ιατρικές διαδικασίες, η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να είναι αγχωτική και συναισθηματικά εξαντλητική. Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να μειώσετε το άγχος πριν και κατά τη διάρκεια του κύκλου θεραπείας σας. Επίσης με την καλή ενημέρωση θα είστε προετοιμασμένη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, ώστε να μην εκπλαγείτε ή απογοητευτείτε αν ένας κύκλος δεν πετύχει.

Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφος σας είναι επίσης υγιής

Αν ο άντρας δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται. Για περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να διατηρούν ένα υγιές βάρος, να μειώνουν ή να σταματούν την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα πριν την εξωσωματική.

Κατανοήστε ότι η εξωσωματική είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο να ολοκληρωθεί

Από την αρχή μέχρι το τέλος της θεραπείας θα περάσουν αρκετές μέρες. Το ζευγάρι πρέπει να είναι προετοιμασμένο για σκαμπανεβάσματα: θα υπάρχουν στιγμές που θα αισθάνεστε αισιόδοξοι αλλά και άλλες στιγμές που θα αισθάνεστε ότι τίποτα δεν πάει καλά. Μην αφήσετε το άγχος και την αβεβαιότητα να σας καταβάλλουν. Παραμείνετε αισιόδοξοι και δείξτε εμπιστοσύνη στο γιατρό σας.

Εξασφαλίστε την ψυχολογική υποστήριξη από το περιβάλλον σας ή από κάποιον ειδικό

Βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να σας στηρίξουν και να κατανοήσουν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν περάσει οι ίδιοι, οπότε μπορεί να μην αντιλαμβάνονται πλήρως τι συμβαίνει ή να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε ορισμένες καταστάσεις.

Εάν δεν γνωρίζετε κάποιον που έχει υποβληθεί στη διαδικασία αυτή, ή δεν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε τις θεραπείες γονιμότητας με την οικογένεια και τους στενούς σας φίλους, φροντίστε να βρείτε υποστήριξη από έμπειρους ψυχολόγους,  που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε όποιες δυσκολίες προκύψουν και θα σας παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.


Παρά τις δυσκολίες, τα ποσοστά επιτυχίας φτάνουν το 70% σήμερα

Η θεραπεία της υπογονιμότητας μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, ειδικά αν δεν έχετε παιδιά και προσπαθείτε να αποκτήσετε το πρώτο σας. Ωστόσο, τα σύγχρονα κέντρα  εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι εδώ για να σας βοηθήσουν και τα ποσοστά επιτυχίας έχουν ανέβει σημαντικά, φθάνοντας ακόμα και το 70% σήμερα.

Αν χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε τη δική σας εξατομικευμένη εξωσωματική γονιμοποίηση, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Κλείστε Δωρεάν Online Συμβουλευτική με τον Δρ Θάνο Παράσχο και την ομάδα του
Θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κος. Παράσχος
εντός 24 ωρών
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
cnn mom baby
Dr Paraschos’ Fertility Success Story on CNN