Ινομυώματα Μήτρας | Εξωσωματική Γονιμοποίηση στο ΕΜΒΙΟ | www.ivf-embryo.gr

Ινομυώματα Μήτρας

Ινομύωμα

Ένα ινομύωμα στη μήτρα δεν είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να σου συμβεί. Αντίθετα, όταν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, θα λυθούν όποια προβλήματα είχε δημιουργήσει (μητρορραγία, μηνορραγία, υπογονιμότητα, αποβολή κ.λπ.)

Κάποιες γυναίκες βοηθούν την "τύχη" τους ως προς τα ινομυώματα και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν μόνο και μόνο με το να είναι συνεπείς στις εξαμηνιαίες ή ετήσιες γυναικολογικές τους εξετάσεις (κολπικό υπερηγογράφημα μαζί με το Παπ Τεστ). Αυτό βοηθάει γιατί σε αρκετές περιπτώσεις, τα ινομυώματα δεν έχουν συμπτώματα.

Δες εδώ πώς "Το ινομύωμα στην μήτρα διαγνώστηκε σε έναν έλεγχο προληπτικό"!

Ινομυώματα Μήτρας και Εγκυμοσύνη

Όπως είπαμε, ένα ινομύωμα μπορεί να μην δημιουργεί συμπτώματα, μπορεί όμως να προκαλέσει... εκπλήξεις!

Δες τι συνέβη σε μια φίλη μας που ο "θησαυρός", δηλαδή, το ινομύωμα μήτρας, ανακαλύφθηκε την ώρα που γεννούσε!

Άλλες γυναίκες πάντως έχουν κάποιες "προειδοποιήσεις" για την ύπαρξη ινομυώματος ή ινομυωμάτων.

Ινομυώματα Συμπτώματα

Περίπου μία στις δύο γυναίκες με ινομυώματα παρουσιάζουν μη φυσιολογική μητρορραγία, πυελική πίεση, πόνο στην πύελο (λεκάνη) ή στην πλάτη, δυσκοιλιότητα, συμπτώματα στο ουροποιητικό σύστημα, ακόμα και υπογονιμότητα ή επιπλοκές στην εγκυμοσύνη.

Ινομύωμα ίσον επέμβαση (ινομυοματεκτομή);

Όxι αναγκαστικά. Ο τρόπος αντιμετώπισης / θεραπείας των ινομυωμάτων εξαρτάται από το πόσο την ενοχλούν τα συμπτώματα, από την ηλικία της, το αν θέλει να μείνει έγκυος και από την έκταση και το μέγεθός τους. Τα υπέρ και τα κατά των μεθόδων αντιμετώπισης των ινομυωμάτων (τακτική γυναικολογική παρακολούθηση, φαρμακευτική αγωγή με προσωρινά αποτελέσματα, λαπαροτομία,  επεμβατική λαπαροσκόπηση - λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή -  λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενη ινομυωματεκτομή, ρομποτική χειρουργική, υστεροσκοπική χειρουργική, εμβολισμός) θα αξιολογηθούν από εσένα την ίδια και τον γυναικολόγο /ενδοσκοπικό χειρουργό σου.  Οι λαπαροσκοπικές διαδικασίες πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Η μόνη διαφορά μεταξύ της λαπαροσκοπικής ινομυωματεκτομής και της λαπαροσκοπικά υποβοηθούμενης ινομυωματεκτομής είναι μια αύξηση στο μέγεθος της τομής στη γραμμή του ηβικού τριχώματος από 0,64 εκατοστά σε 2,54 εκατοστά. Αυτό επιτρέπει την αφαίρεση ινομυωμάτων κάθε μεγέθους και σε οποιαδήποτε θέση. Όταν υπάρχουν υποβλεννογόνια ινομυώματα (αυτά που αναπτύσσονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας), η αφαίρεση ινομυώματος γίνεται υστεροσκοπικά (υστεροσκοπική ινομυωματεκτομή) χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.

Η ανάρρωση και από τους δύο τύπους λαπαροσκοπικών διαδικασιών είναι η ίδια: παραμονή στο νοσοκομείο για λιγότερο από 24 ώρες και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες σε 1-2 εβδομάδες (σε σύγκριση με τις 4-6 εβδομάδες μετά από μια «ανοιχτή» προσέγγιση της κοιλιακής χώρας). Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση των ινομυωμάτων και το βαθμό της απαιτούμενης ανακατασκευής της μήτρας, αν υπάρχει η επιθυμία για μια μελλοντική εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να γίνει καισαρική τομή για τον τοκετό. Αυτή η σύσταση είναι η ίδια για διαδικασίες που πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικά ή με κανονική μεγάλη τομή).

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μεθόδους αντιμετώπισης των ινομυωμάτων, μπορείς να βρεις στη σελίδα

Ινομυώματα Θεραπεία

Στο μεταξύ, μπορείς να διαβάσεις εδώ την...

Εμπειρία μιας πρώην ασθενούς, που απαλλάχθηκε μια και καλή από τα ινομυώματα με Λαπαροσκοπική Αφαίρεση Ινομυωμάτων

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για αφαιρεση ινομυωματων στη δική σου περίπτωση;

Ρώτησε δωρεάν τον ενδοσκοπικό χειρουργό  Θάνο Παράσχο!

 

Επικοινωνία

Όλες οι επικοινωνίες είναι άκρως εμπιστευτικές.

 

Γράψτε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παράσχος εντός 24 ωρών.

Tηλεφωνικά μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 210 6774104 ή στο 6944428242